De Chili Cin Carne met Nacho chips

Chili Cin Carne

Een heerlijk gevuld gerecht vol groente en smaak. Zo zou ik de Chili Cin Carne omschrijven. Er zijn veel manieren om een Chili Cin Carne te maken dat is het mooie van dit gerecht. Je kunt er makkelijk je eigen draai aan geven, om een voorbeeld te geven: Hou je niet van pittige eten, dan doe je er minder chilipoeder in, hou je juist van pittig eten, voeg er wat jalapeño aan toe.

Je kunt de chili ook verrijken met een heerlijke licht pittige dip van jalapeño en zure room, of misschien een lekkere guacamole, of gewoon wat plakjes avocado om de chili wat romiger te maken.

De ingrediënten van de Chili Cin Carne
De ingrediënten van de Chili Cin Carne

Persoonlijk vinden we het altijd erg lekker om de chili te serveren met guacamole en tortillachips er bij. Zo kun je de tortilla chips lekker dippen in je chili en de guacamole. Op onze site kun je een goed recept vinden voor Licht Pittige Guacamole die we erg lekker vinden.

Voor dit recept gebruiken we altijd onze Gietijzeren braadpan. Deze braadpan is gecoate met emaille, hierdoor brand de pan minder snel aan is is deze makkelijker af te wassen. Het voordeel van het gietijzer is dat het de warmte goed verdeeld door de hele pan, hierdoor krijg je geen hete plekken in de pan waar het eten op kan aanbranden. Een goede pan maakt dit overheerlijk eenpansgerecht helemaal makkelijk om te maken.

Chili Cin Carne

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur
Porties 2 Personen

Ingrediënten

Voor de Chili Cin Carne

  • 2 tablespoon olijfolie
  • 1 ui
  • 1 rode parpika
  • 1 wortels
  • 1 blikje mais
  • 200 gram champignons
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ teaspoon zout
  • 1/2 teaspoon peper
  • 4 knoflooktenen
  • 1/2 teaspoon chili poeder
  • 2 teaspoon gemalen komijn
  • 1 ½ teaspoon gerookte paprika
  • 1 teaspoon gedroogde oregano
  • 2 cups groentebouillon of zelfgemaakte groente bouillon van snijafval
  • 1 laurier blaadje
  • 2 tablespoons gesneden korianderblad
  • 1/2 teaspoons sherry azijn of rode wijn azijn of limoensap naar smaak

Als garnering

  • Gesneden koriander
  • Avocado of guacemole
  • Zure room of crème fraisch
  • Geraspte kaas
  • Tortilla chips

Voor erbij

  • 1/4 cup rijst of bulgur of quinoa
  • Zelfgemaakte naanbrood of flatbread

Instructies

  • Verwarm in een grote pan met een dikke bodem de olijfolie
  • Snij de ui in halve ringen, de paprika in lange rechte stukken en de champignons in kwarten
  • Snij de wortel in vieren over de lengte en daarna in plakjes. Rasp de knoflook.
  • Fruit de ui in olie en doe hier een klein scheutje water bij
  • Als de ui glazig begint te worden voeg dan de wortel toe en de champignons toe. Bak zo’n 5 minuten
  • Voeg nu de paprika toe aan de pan en bak het geheel nog twee minuten
  • Voeg de kruiden en de knoflook toe en roer dit door elkaar en laat dit nog 2 minuten op smaak komen.
  • Voeg als laatste de tomatenblokjes, mais, bouillon en zwarte bonen toe.
  • Laat dit nog een half uurtje rustig pruttelen onder regelmatig roeren.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept