Dit is een van die recepten die wij regelmatig maken, vooral voordat we op vakantie gaan. Het is namelijk een perfecte snack voor tijdens het wandelen of hiken. Beef jerky is gedroogd vlees gemarineerd in kruiden en specerijen. Je kunt beef jerky is de meest gekke smaken vinden, maar dit zijn drie Heerlijke Beef Jerky recepten die in onze mening de lekkerste beef jerky maken.

Wij marineren onze beef jerky altijd in deze Pyrex ovenschaal met deksel het voordeel aan deze schalen is dat ze gemakkelijk te stapelen zijn zodra je het deksel er op doet. Hierdoor kun je in de koelkast een aantal schalen met verschillende smaken makkelijk kwijt.
Het is een perfecte snack voor tijdens het wandelen of hiken omdat beef jerky erg licht is. Dit komt omdat het merendeel van het vocht uit het vlees is gehaald in het bereidingsproces. Doordat er zo weinig vocht in beef jerky zit blijft het ook langer houdbaar. Daarnaast is het een bron van eiwitten wat natuurlijk ideaal is als je flink aan het sporten bent.
Wij gebruiken voor het bereiden van onze beef jerky deze voedseldroger. We gebruiken deze voedseldroger nu al meer dan een jaar en hebben hier verschillende recepten in geprobeerd en zijn nog steeds enthousiast er over. Het enige nadeel wat deze voedsel droger heeft, is de timer die tot maximaal 12 uur ingesteld kan worden. Voor bijvoorbeeld fruitleer is dit soms te kort en daardoor moet je tijdens het droog proces de timer wel eens op nieuw instellen. Zonder het aanzetten van de timer werkt het apparaat niet.
Heb jij nog een goede aanvulling op deze drie Heerlijke Beef Jerky recepten laat het ons dan weten in de reacties onder dit recept.
Beef Jerky drie recepten
Ingrediënten
Voor alle recepten
- 500 gram klapstuk
Barbecue marinade
- 1 blik tomatenpuree
- 1 tablespoon soy saus
- 1 tablespoon apple cider vinegar
- 1 tablespoon donkere basterdsuiker of honing
- 1 tablespoon sesame olie
- 1 teaspoon gerookt paprika poeder
- 1/4 teaspoon cayenne peper
- 1 teaspoon knoflookpoeder
Marinade
- 1 ui
- 1/4 cup soy saus
- 1 tablespoon Worcestershire saus
- 1/4 teaspoon knoflookpoeder
- 1/2 teaspoons zwarte peper
- 1/2 teaspoon gerookt zout
Bier marinade
- 1 ui
- 1 tablespoon Worcestershire saus
- 1 flesje donker bier 33cl
- 2 tablespoons donkere basterdsuiker of honing
- 1/4 teaspoon chili poeder
- 2 teaspoons knoflookpoeder
- 1/2 teaspoons zwarte peper
- 1/2 teaspoon gerookt zout
Optioneel
- Liquide smoke of rookextract
Instructies
- Leg het vlees een uur a ander half uur van tevoren in de vriezer, zo snijd het vlees makkelijker.
- Snij het vlees in dunnen repen, ongeveer 5 mm dik.
- Snij de ui en de knoflook fijn.
- Meng alle ingrediënten door elkaar en roer goed zodat er geen klontjes in zitten.
- Als je van een rokerige smaak houd kun je extra rookextract toevoegen.
- Doe het vlees in de schaal met marineren en laat het geheel minimaal 24 uur marineren.
- Na dat het vlees gemarineerd heeft leg je het in de droog oven, zet de droog oven op 80 graden en het acht uur drogen.
- Na acht uur controleer je of het vlees droog genoeg is. Als dit niet zo is controleer dit na een half uur dan weer. Op het laatst kan het ineens omslaan.
1 gedachte over “Drie Heerlijke Beef Jerky recepten”