Ik hou (sinds kort) echt van flespompoen en 1 van de redenen in deze flespompoen curry. Deze hartige flespompoen curry is vullend en vol van smaak dit maakt het echt een heerlijk comfort food.
Veel mensen denken dat van fles pompoen of pompoen in het algemeen alleen maar soep gemaakt kan worden. Dit is echt jammer want pompoenen kunnen zo heerlijk smaken in andere gerechten zoals in deze curry. Het lekkerste om deze curry te maken is met een flespompoen uit eigen tuin zoals The Bearded Chef en ik hebben gedaan. Voor dit recept gebruiken wij altijd onze gietijzeren braadpan.

De flespompoen gaar je in de oven zodat hij lekker uit elkaar valt. In de oven gebruiken wij altijd deze siliconen bakmat, dit zorgt er voor dat je bakblik schoon blijft, hierdoor heb je minder schoonmaak werk. Siliconen is erg nonstick, daardoor kun je ze gemakkelijk schoonmaken met de afwas.
Om de hoeveelheden af te meten in het recept gebruiken wij altijd deze Joseph Joseph Nest Maatcupjes.
Deze maatcupjes bergen compact op en klikken in elkaar zodat ze niet door je lade gaan zwerven.
De flespompoen net in de oven De flespompoen na een half uur in de oven
De eerste keer dat The Bearded Chef deze hartige flespompoen curry at had hij echt een geweldig uitspraak die perfect bij dit recept past.. “Het perfecte comfortfood met genoeg groente!”
Eet smakelijk,
-xxx- The Wiccan Sous-Chef
Flespompoen curry
Equipment
- Gietijzeren braadpan
Ingrediënten
Voor de geroosterde flespompoem
- 1 grote flespompoen
- 1 tablespoon sesam olie
- zout & peper
Voor de tomatensaus:
- 1 uien
- 3 knoflooktenen
- 1 tablespoon sesam olie
- 1 tablespoon soja saus
- 2 teaspoon rode curry pasta wij gebruiken koh thai red curry pasta
- 1 blik tomatenblokjes a 400 gram
- 1 tablespoon kokosbloesemsuiker
Voor de hummus creme saus:
- 1 blik kikkererwten met een uitgelekt gewicht van 240 gram
- 1 tablespoon soja saus
- 2 tablespoon zelfgemaakte tahini
- 1/2 cup water
Voor erbij:
- 1/4 cup rijst of bulgur of quinoa
- Zelfgemaakte naanbrood of flatbread
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Schil en snij de flespompoen in stukjes en doe het daarna is een grote schaal.
- Neem de sesam olie, peper en zout en meng het met de flespompoen. Alle stukjes flespompoen moeten bedekt zijn met sesam olie, peper en zout.
- Leg de flespompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de flespompoen in zo’n 45 minuten gaar. (elke oven is anders dus kijk om de ±10 minuten even naar de flespompoen)
- Begin aan het naanbrood of flatbread.
- Laat de kikkerwten uitlekken en doe ze daarna in een keukenmachine/foodprocessor/blender met de tahini, sojasaus en water. Maal het tot een mooie creme.
- Snij de ui in halve of kwart ringen en snij of pers de knoflook.
- Kook ondertussen de rijst, bulgur of quinoa.
- Doe de knoflook en ui met de sesamolie, sojasaus en rode curry pasta in een pot of pan. Wij gebruiken zelf altijd de gierijzerenpan.
- Zodra de ui gefruit is doe je het blik tomaten en kokosbloesemsuiker erbij en laat het heel zachtjes koken.
- Zodra de flespompoen gekookt gaat die, en de hummuscreme, bij de tomatensaus. Roer een paar keer door zodat alles goed verhit is.
- Verdeel de rijst, bulgur, quinoa , naanbrood of flatbread en schep de flespompoen curry erbij.
- Eet smakelijk
1 gedachte over “Hartige flespompoen curry”