Gadgets voor in de keuken

Vandaag een kleine blog over vijf gadgets voor in de keuken die wij vaak gebruiken en waar wij erg fan van zijn. Alle gadgets die hier onder staan gebruiken wij veel en werken naar onze mening erg goed.

Joshep Joshep Maatcupjes

Deze Joseph Joseph maatcupjes gebruiken wij voor veel van onze recepten, dit zorgt er voor dat je gemakkelijk en precies dezelfde hoeveelheid kruiden gebruikt in je gerecht. Het maakt het ook erg gemakkelijk om recepten die je op het internet vind goed na te maken. Veel niet Nederlandse recepten gebruiken maatgeving in cups tablespoon en teaspoons.

Joshep Joshep maatcups
Joshep Joshep maatcups

Joshep Joshep Knoflook rasp

Deze knoflook rasp van Joshep Joshep is een geweldige uitkomst als je fijne knoflook wilt. De haakjes van de rasp werken in beide richtingen hierdoor rasp je extra snel de knoflook fijn.

De knoflook word veel fijner dan in een traditionele knoflook pers of als je de knoflook snijd. Hierdoor raakt de smaak meer verdeeld in het gerecht.

Joshep Joshep knoflook rasp
Joshep Joshep knoflook rasp

Dit zijn onze twee favoriete gadgets voor in de keuken van Joshep Joshep. Ze hebben er nog veel meer maar die hebben wij nog nooit gebruikt.

Reismand

Als je houd van brood bakken is een brood rijsmand een ideale gadget voor in de keuken, deze mandjes zorgen voor een leuk patroon in je brood en een consistente vorm. Ook neemt tijdens het rijzen het mandje vocht op, hierdoor krijg je een krokantere korst aan de bovenkant van je brood.

Rieten rijs mand
Rieten rijs mand

OXO Maatbeker

We hebben een tijd geleden deze OXO Maatbeker gekocht bij een horeca winkel en we zijn enorm fan. Doordat de maatgeving ook van af boven af te lezen is hoef je niet meer naar voren te bukken om af te lezen of je al voldoende hebt. Naast de afmeting in milliliters is er ook aan de zijkant een aftekening voor cups dit maakt deze maatbeker ook erg geschikt om mee te bakken.

OXO Maatbeker
OXO Maatbeker

Siliconen bak kwast

Wij zijn enorm fan van onze siliconen bakkwast, we gebruiken deze kwast vaak bij het bakken van bijvoorbeeld onze Syrische falafel uit de oven voor het invetten van het bakblik.

Het voordeel van de siliconen “haren” van de kwast is dat ze erg makkelijk schoon te maken zijn, een simpel sopje en er blijft niets op achter.

Siliconen bakkwast
Siliconen bakkwast
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *