Gegratineerde stokbroodjes zijn altijd lekker, bij een Franse uiensoep of gewoon bij de borrel om af te wisselen. Het fijne aan de stokbroodjes is dat je het heel simpel kan houden. Een gekocht stokbrood met pesto uit de winkel smaakt hartstikke goed, maar als je echt wilt uitpakken kan je natuurlijk je eigen pesto maken door middel van basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Wij eten deze stokbroodjes vaak als er mensen op bezoek zijn, ze zijn goed voor te bereiden en daar door heb je meer tijd over om bij je gasten te zijn. Het recept is dit keer kort, zo zie je maar weer dat iets wat hartstikke lekker is niet moeilijk hoeft te zijn!
In de oven gebruiken wij altijd deze siliconen bakmat, dit zorgt er voor dat je bakblik schoon blijft, hierdoor heb je minder schoonmaak werk. Siliconen is erg nonstick, daardoor kun je ze gemakkelijk schoonmaken met de afwas.
Gegratineerde stokbroodjes met pesto
Ingrediënten
- 1 stokbrood
- 1 potje groene pesto
- 1 potje rode pesto
- 200 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snij het stokbrood in plakjes
- Besmeer de plakjes met de pesto`s
- Strooi de geraspte kaas over de stokbroodjes en doe ze in de oven tot de kaas gesmolten is