Gemarineerde Kastanjechampignons zijn makkelijk te maken en een perfect hapje om met bijvoorbeeld kerst op tafel te zetten. Net als de wraps met avocado en hummus.
In het recept heb ik geschreven dat het zowel met rode wijn als met cranberrysap gemaakt kan worden. Dit is zodat kinderen en zwangeren mensen erg ook sowieso van kunnen eten. Natuurlijk word de meeste alcohol uit de wijn gekookt, maar om het op veilig te spelen kan de wijn vervangen worden. The Bearded Chef en ik hebben de gemarineerde kastanjechampignons ook met cranberrysap gemaakt en ook die versie is erg lekker.

Al een tijdje hebben wij een nieuwe keuken gadget die wij erg prettig vinden werken, namelijk deze knoflook rasp. Met deze rasp kan je de knoflook makkelijk erg fijn maken. Hierdoor heb je geen grote stukken knoflook in je gerecht en word de smaak goed verdeeld. De rasp is ook erg goed te gebruiken om bijvoorbeeld verse gember te raspen, hierbij moet je tegen de lange vezels in raspen die in de gember zitten zodat die kapot gerasp worden.
Eet smakelijk,
-xxx- The Wiccan Sous-Chef
Gemarineerde Kastanjechampignons
Ingrediënten
- 200 gram kastanjechampignons
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 teaspoon gedroogde peterselie
- 1/2 cup rode wijn of cranberry sap
- snufje peper en zout
- 3 tablespoon olijfolie
- 20 gram Ongezouten roomboter
Instructies
- Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd de steeltjes weg.
- Verhit de olijfolie en boter in de pan. Bak de knoflook 1-2 minuten in de pan.
- Voeg de champignons toe en schep paar keer goed om.
- Voeg de gedroogde peterselie en de zout en peper
- Laat de champignons 3 minuutjes bakken en voeg dan de wijn toe. Laat dit nogmaals 5 minuten bakken. Draai af en toe de champignons om.
- Leg de gebakken champignons in een schaaltje en garneer met verse peterselie.