Dit recept voor Havermout bananen pannenkoekjes is zowel lekker als snel op zondagochtend te maken en zit boordevol energie. Natuurlijk is wel zo dat die energie komt van de gezonde suikers in de bananen en de vezels uit de havermout. The bearded chef en ik voegen er vaak wel wat ongezonde suikers aan toe. Want deze pannenkoekjes zijn echt heel erg lekker met maple syrup of stroop. Maar om het gezond te houden raad ik aan om dat maar met mate te doen.

Om havermout bananen pannenkoekjes te kunnen maken heb je een staafmixer nodig. The bearded chef heeft deze staafmixer jaren geleden gekocht toen hij nog bij zijn ouders woonde. En de staafmixer werkt nog steeds geweldig en we gebruiken hem behoorlijk intensief. Voor onze romige champignonsoep gebruik ik de staafmixer ook maar het foodprocessor-accessoire gebruik ik voor bijvoorbeeld om de Syrische falafel of de huisgemaakte hummus te maken. Kortom een geweldig product met vele opties die ook nog een lang meegaat.
Eet smakelijk,
-xxx- The Wiccan Sous-Chef
Havermout bananen pannenkoeken
Ingrediënten
- 200 ml melk
- 150 gram havermout
- 1 ei
- 2 Rijpe bananen
Instructies
- . Doe de melk en havermout in een maatbeker of in iets anders waarin gemakkelijk met de staafmixer gepureerd kan worden. Mix daarna de 2 bananen en het ei erbij in en zorg ervoor dat alles goed door zit.
- Laat je beslag even rusten terwijl de koekenpan met een beetje boter opwarmt.
- Zorg er voor dat de koekenpan goed warm is voordat de eerste pannenkoek erin gaat. Schep nu met een jus of sauslepel een beetje van het beslag in de pan.
- Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en zet eventueel in een warme oven zodat de pannenkoekjes niet te veel afkoelen
- Verdeel de pannenkoeken en beleg ze met stroop, poedersuiker of mijn favoriet ahornsiroop.
- Eet smakelijk