De droogmaaltijd aan het weken

Hike maaltijd

Voor tijdens het hiken maken wij zelf onze hike maaltijd, dit doen wij door de ingrediënten vooraf te drogen en daarna tijdens het hiken te rehydrateren. Zo kun je het eten precies naar je smaak maken en bespaar je ook nog eens geld. De kant-en-klare droogmaaltijden zijn namelijk niet goedkoop.

De verzameling gedroogde ingrediënten
De verzameling gedroogde ingrediënten

Voor de saus bij de maaltijden gebruiken we bijvoorbeeld de saus van onze vegetarische enchilada’s of van de chili cin carne. Deze maken we dan in een grote hoeveelheid en daarna drogen we die in de droogoven,

Hierna verdelen we alles in de ziplocks en dan zijn we klaar voor onze hike trip. Het voordeel van zelf de hike maaltijd te maken is dat je er precies in kan doen wat je zelf lekker vind. Zo kun je de maaltijd afstellen op jou smaak. Daarnaast kun je ook de hoeveelheid aanpassen, sommige maaltijden die je koopt zijn erg klein. Als je de maaltijd zelf in elkaar zet kan je deze afstellen aan de hand van jouw wensen.

De ingrediënten voor een tweepersoons droogmaaltijd
De ingrediënten voor een tweepersoons droogmaaltijd

Om de ingrediënten te drogen is het wel handig om een droogoven te hebben. Er zijn veel soorten droogovens wij hebben er zelf op dit moment twee, een stapelbaar 250 wat model en een RVS 5 laags droogoven zoals je ziet zijn er in veel verschillende prijsklasse droogovens.

Hike maaltijd

De ingrediënten in dit recept gaan uit van het gedroogde gewicht, niet het normale gewicht van de ingrediënten.
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord hiken
Voorbereidingstijd 12 uur 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Droogoven

Ingrediënten

  • 700 milliliter water
  • 120 gram bonen
  • 80 gram saus
  • 30 gram rijst
  • 30 gram mais
  • 20 gram wortel
  • 10 gram champignons
  • 10 gram ui

Instructies

Drogen van de ingrediënten

  • Schil de wortelen en snij ze in uniforme stukjes.
  • Balanceer de wortelen door ze 2 minuten te koken en daarna af te koelen onder stromend water.
  • Maak het blikje mais open en was de mais in een vergiet, laat de mais daarna uitlekken.
  • Maak het blik bonen op en was Was de bonen, laat de bonen daarna uitlekken.
  • Snij de Campignons in uniforme plakjes.
  • Leg alle ingrediënten in de droogoven zorg dat de ingrediënten niet op elkaar liggen.
  • Stel de droogoven in op 12 uur en 70 graden.

Maaltijd samenstellen

  • Doe alle ingrediënten in een afsluitbare zak bijvoorbeeld een ziplock bag.

Maaltijd klaarmaken

  • Voeg de 700 milliliter water toe aan de ziplock bag, schuld dit goed door elkaar.
  • Laat het geheel tien minuten weken zodat de gedroogde ingrediënten het water weer kunnen opnemen
  • Breng in een pan aan de kook en laat voor 1 minuten koken met het deksel op de pan.
  • Haal de pan van het vuur en laat het nog tien minuten weken.
KokenKoken

1 gedachte over “Hike maaltijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept