Onze set-up voor het bereiden van ons hike ontbijt

Hike ontbijt

Tijdens het hiken is het belangrijk om goed te eten. Vergeet hier vooral niet het ontbijt bij. Dit is het hike ontbijt dat wij normaal eten.

Het hike ontbijt in de Kupilka`s
Het hike ontbijt in de Kupilka`s

Voor het ontbijt in de natuur kan je verschillende dingen doen, als je in de buurt blijft van steden en winkels kun je gemakkelijk naar de winkel toe gaan en daar wat kopen voor het ontbijt. Maar als je niet van plan bent om naar een stad te gaan zul je toch al je eten moeten inpakken. Dit ontbijt leent zich daar erg goed voor. Het bestaat uit haver, lijnzaad, rozijnen, volle melk poeder en een smaakje. Dit smaakje kan bijvoorbeeld kaneel, chai poeder, cacao poeder of een espresso stick zijn. Zo kun je op je meerdaagse hike ook nog variëren wat de smaak betreft.

Met het fruit kan je ook goed variëren, als je zelf beschikt over een droogoven kun je allerlei fruit drogen voor in dit ontbijt bijvoorbeeld: aardbeien, wilde perziken, appel en peer. Wij gebruiken zelf op dit moment twee droogovens, een stapelbaar 250 watt model en een RVS 5 laags droogoven zoals je ziet zijn er in veel verschillende prijsklasse droogovens. Zo kun je zelf makkelijk je eigen fruit drogen voor jou heerlijke hike ontbijt.

Combineer dit lekkere hike ontbijt met jou zelfgemaakte Hike maaltijd deze maaltijd kun je precies afstellen op jou smaak omdat je zelf de saus en de ingrediënten kiest.

Vannacht waren we vergeten ons ontbijt te laten weken dus we hebben er een warm ontbijt van gemaakt. Hiervoor zijn de stappen eigenlijk net zo makkelijk alleen je hebt een brander nodig. Ik heb de stappen voor het koud en het warm bereiden van het ontbijt toegevoegd in het recept.

Hike ontbijt

Ingrediënten

  • 300 milliter water
  • 3/4 cup haver
  • 1/2 cup rozijnen of ander gedroogd fruit
  • 2 table spoon volle melk poeder
  • 2 teaspoon lijnzaad
  • 2 teaspoon kaneel of chai poeder, cacao of espressostick

Instructies

Ontbijt samenstellen

  • Doe alle ingrediënten in een afsluitbare zak bijvoorbeeld een ziplock bag.

Ontbijt klaarmaken koud

  • Voeg 300 milliliter water toe aan de ziplock bag laat dit mix het geheel goed door elkaar en laat het snachts weken

Ontbijt klaarmaken warm

  • Doe de inhoud van de ziplock bag in een pan samen met 300 milliliter water.
  • Roer alles goed door elkaar en verwarm tot dat de pap de gewenste consistentie heeft.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept