Dit recept voor Home-made pesto is volgens mij het eerste recept wat ik ooit geschreven heb. The Bearded Chef en ik kenden elkaar al wel maar we woonden nog niet samen. Het was zomer en we zouden gaan barbecueën. Ik wilde indruk maken door iets zelf te maken voor die avond en ik geloof wel dat het gelukt is. The Bearded Chef heeft daarna namelijk er nog geregeld om gevraagd.

Voor deze Home-made pesto moet je foodprocessor gebruiken. The Bearded Chef heeft deze staafmixer jaren geleden gekocht toen hij nog bij zijn ouders woonde. En de staafmixer werkt nog steeds geweldig en we gebruiken hem behoorlijk intensief. Voor onze romige champignonsoep gebruik ik de staafmixer ook maar het foodprocessor-accessoire gebruik ik voor bijvoorbeeld om de Syrische falafel of de huisgemaakte hummus te maken. Kortom een geweldig product met vele opties die ook nog een lang meegaat.
Eet smakelijk,
-xxx- The Wiccan Sous-Chef
Home-made Pesto
Ingrediënten
- 50 gram verse basilicum
- 50 gram pijnboompitten
- 70 gram parmezaanse kaas van de vers afdeling
- 3 tablespoons olijfolie
- 2 tenen knoflook
- Eventueel peper
Instructies
- Rooster de pijnboompitten in de stalen koekenpannen
- Doe 2 tablespoon olijfolie met de basilicum, afgekoelde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en de tenen knoflook in de foodprocessor. Pulseer het geheel en voeg indien nodig de laatste tablespoon olijfolie toe. Pesto moet niet te olieachtig zijn, maar ook niet te droog. Voeg eventueel nog wat peper toe. Zout zal waarschijnlijk niet nodig zijn omdat Parmezaanse kaas al vrij zout is.