De ingredienten van de uiensoep

Huisgemaakte Franse uiensoep

Een van onze favorieten recepten die wij graag in grote hoeveelheden maken is huisgemaakte Franse uiensoep. Dit gerecht is makkelijk te maken en de ingrediënten zijn in grote hoeveelheden vaak goedkoper. Tijdens het boodschappen zagen wij een zak van 5 kilo uien voor in verhouding erg weinig.

Het was een heel werk om de vijf kilo uien schoon te maken en te snijden, zo als je hierboven op de foto ziet is het een hele zak. Maar uiteindelijk is het gelukt en hebben we 7.5 liter soep! De soep hebben wij in porties verdeelt en ingevroren in deze handige vershoudbakjes van curver! Zo hebben wij nu dus de komende tijd altijd een lekker soepje in de vriezer.

Je hoeft deze soep natuurlijk niet in een grote hoeveelheid te maken, daarom hebben wij dit recept ook zo aangepast dat het nu voor twee personen is.

Huisgemaakte Franse uiensoep
Huisgemaakte Franse uiensoep

Franse uiensoep word traditioneel geserveerd met een gegratineerd stokbroodje er op. Hier kan je natuurlijk altijd in variëren. Probeer zo ook eens een stokbroodje met rode of groene pesto met kaas. Wij eten zelf graag breadsticks bij dit recept. De breadsticks zijn makkelijk te maken terwijl je de soep opwarmt want ze kosten niet veel tijd om te maken.

Franse uiensoep

Franse uien soep is een soep dit normaal gesproken gemaakt word op basis van rundvlees bouillon en uien. Vaak word het gerecht geserveerd met een gegratineerd stokbroodje op de soep.
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Frans
Trefwoord bouillon, roux, ui
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 400 gram uien
  • 500 milliliter groentebouillon of zelfgemaakte groente bouillon van snijafval
  • 1 1/2 tablespoons tijm
  • 2 knoflooktenen
  • 2 blaadje(s) laurier
  • 25 gram Bloem
  • 25 gram Boter
  • zout & peper

Instructies

  • Snij de uit in halve ringen, zorg dat de ringen niet te dik zijn andersduurt het bakken erg lang
  • Neem een grote pan en doe er de boter in en laat die smelten.
  • Bak de ui tot dat ze beginnen te bruinen
  • Voeg de tijm met de knoflook toe en bak dit kort mee
  • Voeg al roerend de bloem toe, denk er aan heel goed blijven roeren anders krijg je klontjes. Laat de bloem een paar minuten bakken zodat deze gaar word
  • Voeg de bouillon toe en roer het geheel door, probeer ook de bodem schoon te scrapen met de spatel
  • Voeg de laurier toe en laat de soep een kwartier trekken op laag vuur
  • Breng de soep op smaak met zout en peper
KokenKoken

1 gedachte over “Huisgemaakte Franse uiensoep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept