De overheerlijke chocolade koekjes

Intense chocoladekoekjes

Ik hou van chocolade. En op zich weten jullie dat, als lezers van deze blog. In het verleden heb ik recepten gedeeld zoals Marbled chocolade fudge en Vegan bananenbrood met een drie verschillende twists, waarvan één met chocolade. Maar niks krijg mijn honger in chocolade gestild als deze intense chocoladekoekjes.

De ingrediënten van de chocolade koekejs
De ingrediënten van de chocolade koekejs

Deze chocoladekoekjes zijn intens lekker zoals de naam al doet vermoeden, maar ook ontzettend chewy. En het leuke is dat ook dat iets in wat overgekomen is vanuit de Verenigde Staten van Amerika net als Pumpkin spices. Ik had voor het bedenken van deze koekjes al wel eens chewy koekjes op, maar niet de link gelegd naar Verenigde Staten van Amerika. Weer wat geleerd.

En om over iets leren te spreken. Van dit koekjesdeeg moet je balletjes draaien en ik raad aan om er maar een stuk of 6 per bakplaat neer te leggen. Deze koekje worden namelijk een heel stuk groter. Leg je ze met te veel te dicht op elkaar dan word het één hele grote plaat koek. Dat is waarschijnlijk ook erg lekker, maar dan is het waarschijnlijk niet meer mogelijk om de koekjes op te bergen in een goed afsluitbare vershoudbakje.

Wat ik ook trouwens ook erg leuk vind om te doen en aanraad is, ga bij de oven zitten om te kijken wat er met de koekjes gebeurd. In die 10 minuten tijd dat het kost om deze intense chocoladekoekjes af te bakken gebeurd er zo ontzettend veel mee. Het is geweldig.

In de oven gebruiken wij altijd deze siliconen bakmat, dit zorgt er voor dat je bakblik schoon blijft, hierdoor heb je minder schoonmaak werk. Siliconen is erg nonstick, daardoor kun je ze gemakkelijk schoonmaken met de afwas. Maar ook met gewoon bakpapier lukken deze chocoladekoekjes erg goed. Je zal dan alleen wat meer moeten afwassen.

Eet smakelijk,

-xxx- The Wiccan Sous-Chef

Intense chocoladekoekjes

Deze chocoladekoekjes zijn intens lekker zoals de naam al doet vermoeden, maar ook ontzettend chewy. En het leuke is dat ook dat iets in wat overgekomen is vanuit de Verenigde Staten van Amerika net als Pumpkin spices. Ik had voor het bedenken van deze koekjes al wel eens chewy koekjes op, maar niet de link gelegd naar Verenigde Staten van Amerika. Weer wat geleerd.
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord basterd suiker, chocolade, ei, roomboter, suiker
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 30 koekjes

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 40 gram cacao poeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 230 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • 110 gram lichte basterd suiker
  • 110 gram donkere basterd suiker
  • 1 snufje zout
  • 2 teaspoons vanille-extract
  • 2 eieren
  • 340 gram chocolade in stukjes gesneden, wit/melk/puur

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Mix de boter met de suiker met een elektrischte mixer glas en luchtig.
  • Roer de bloem, cocoa poeder en de baking soda door elkaar in een andere schaal
  • Voeg het zout, de vanille en eieren toe aan de boter. Mix tot het samenhangend is.
  • Meng de bloem erdoor voorzichtig handmatig met een spatel. Stop op het moment dat het mengsel samen hangend is. Het kan namelijk taai worden als je te lang door gaat.
  • Vorm nu kleine balletjes ter grote van soepballetjes uit de winkel. Duw voorzichtig in elke balletje een klein stukje witte, melk of pure chocolade.
  • Bak de koekjes 8 tot 10 minuten op 175 graden. Laat afkoelen op een rekje. Waarschijnlijk zien ze er nogal zacht uit maar maak je geen zorgen zo horen ze.
KokenKoken

1 gedachte over “Intense chocoladekoekjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept