Dit recept voor kikkererwten stoofpot is altijd een succes bij ons. Met zelfgemaakte flatbreads is het altijd een traktatie om dit te eten. We eten dit sinds dat we op vakantie zijn geweest in Brussel. Tijdens die vakantie was er een Indian food festival en daar was ontzettend lekker eten. Vol met geuren, kleuren en smaken die ik nooit zelf samen had bedacht. Maar zo ontzettend lekker. Dit recept hebben we een paar weken na het Indian food festival bedacht en sinds dien eten we het geregeld.

Je hoeft de flatbreads niet in een Petromax Skillet te bakken als je deze niet hebt. Je kunt het in iedere pan met een dikkere bodem doen. De dikkere bodem van de pan zorgt er voor dat de warmte gelijkmatig word verdeeld. Dit zorgt er voor dat je een mooier bak resultaat krijgt.
Voor recept voor kikkererwten stoofpot gebruiken wij altijd onze Gietijzeren Braadpan. Deze braadpan is gecoate met emaille, hierdoor brand de pan minder snel aan is is deze makkelijker af te wassen. Het voordeel van het gietijzer is dat het de warmte goed verdeeld door de hele pan, hierdoor krijg je geen hete plekken in de pan waar het eten op kan aanbranden.
Eet smakelijk,
-xxx- The Wiccan Sous-Chef
Kikkererwten stoofpot
Ingrediënten
- 4 knoflooktenen
- 1 rode ui
- 1 blik kikkererwten
- 1 gele paprika
- 150 gram champignons
- 300 gram broccoli
- 1 blik tomatenblokjes
- 200 ml kokos melk
- 4 teaspoon Kerriepoeder
- 2 teaspoon paprika poeder
- 2 teaspoon koriader blad
- 2 teaspoon garam masala
- Peper en zout
- flatbread
Instructies
- Snipper de ui grof, snijd de knoflook fijn.
- Verhit een beetje olijfolie in de pan en fruit de ui
- Bak de champignons en paprika.
- Voeg de knoflook en de kruiden toe.
- Bak het geheel 2 a 3 minuten.
- Giet dan de tomatenblokjes erbij samen met de kokosmelk en de kikkererwten.
- Stoof voor 30 minuten regelmatig roeren.
- Breng het geheel op smaak met peper, zout en extra garam masala en roer door.
- Verwarm de flatbreads als laatste.
- Eet smakelijk!