De gebakken Kruidnoten

Knapperige kruidnoten

Op het moment dat dit recept gepubliceerd word is het precies nog een half jaar voor 5 december. En natuurlijk is dat geen toeval. Elk jaar word er gezegd dat de kruidnoten steeds vroeger in de winkel liggen. Met dit recept kun je zelf extra vroeg kruidnoten eten. Want als ik heel eerlijk ben vind ik kruidnoten het hele jaar door lekker. En daarom ben ik een tijd bezig geweest om het perfecte recept te maken voor de lekkerste knapperige kruidnoten.

De ingrediënten voor de Kruidnoten
De ingrediënten voor de Kruidnoten

Vanaf het begin wist ik dat ik de eigen gemaakte koekkruiden zou gebruiken. De koekkruiden die ik maak voor de knapperige kruidnoten hebben altijd iets meer kaneel en kruidnagel als het originele recept. Voor mij zijn de kruidnoten dan net iets meer zoals ze zouden moeten smaken. Het grote voordeel van de eigen gemaakte koekkruiden is dat je zelf er precies dat in kan doen wat je lekker vind.

Het deeg voor de kruidnoten moet wel een tijdje in de koelkast zodat het zijn vorm beter behoudt in de oven. The Bearded Chef en ik gebruiken een RVS mengkom zodat als er iets even snel gekoeld moet worden. Met een RVS mengkom kan het deeg na de helft van de tijd alweer uit de vriezer. En dat kan soms ontzettend handig zijn.

In de oven gebruiken wij altijd deze siliconen bakmat, dit zorgt er voor dat je bakblik schoon blijft, hierdoor heb je minder schoonmaak werk. Siliconen is erg nonstick, daardoor kun je ze gemakkelijk schoonmaken met de afwas.

Nog even een kleine notitie hierbij. De foto’s die bij dit recept zitten zijn ongeveer een week oor deze publicatie gemaakt. De temperatuur was 25 graden en overal rook het naar barbecue. Erg bijzonder en erg grappig.

Eet smakelijk,
-xxx- The Wiccan Sous-Chef

Knapperige kruidnoten

Deze knapperige kruidnoten zijn leuk om te maken met kinderen en heerlijk om te snoepen of het nu wel of niet december is.
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord bakmeel, basterd suiker, koekkruiden, melk, roomboter, stroop
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 40 kruidnoten

Ingrediënten

 • 100 gram zelfrijzend bakmeel
 • 60 gram lichtbruine basterd suiker
 • 40 gram boter op kamertemperatuur
 • 1 tablespoon koekkruiden
 • snufje zout
 • 1 ½ tablespoons melk
 • 2 tablespoons stroop

Instructies

 • Meng in een grote kom het bakmeel, de bruine suiker, de koekkruiden en het zout. Verkruimel de boter in het meel tot een gelijkmatig gekleurd kruimeldeeg.
 • Voeg nu de melk en de stroop toe. Begin met 1 tablespoon en kijk of de tweede tablespoon nodig is.
 • Meng alles tot een mooie deegbal. Het deeg mag plakkerig zijn, maar moet nog wel samenhangen.
 • Leg de deegbal in folie verpakt een half uurtje in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Bak de deegbal uit de koelkast en neem hiervan kleine bolletjes ongeveer ter grootte van 2 cm. Draai het stukje tussen je handen zoals je soepballetjes maakt.
 • Bak de kruidnootjes in 15 minuten gaar. Even laten afkoelen voor een heerlijk knapperig resultaat.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept