De gebakken pizza in de gietijzeren pan

Overheerlijke gietijzeren skillet pizza

Heel wat anders deze week, overheerlijke gietijzeren skillet pizza! En niet zomaar een pizza, normaal gesproken gingen wij eens per twee weken wel ergen pizza afhalen. Maar sinds we pizza bakken in de gietijzeren skillet is dit verleden tijd. De skillet functioneerd in feite als een pizza steen, hierdoor krijg je een heerlijk korkante bodem zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. En zo maak je dus makkelijk deze overheerlijke gietijzeren skillet pizza.

De Ingrediënten van de gietijzeen pizza
De Ingrediënten van de gietijzeen pizza

Voor de pizza`s gebruiken wij onze Petromax skillet met een bodem van 25 centimeter, voor ons tweeën bakken wij meestal twee a drie pizza`s. Per keer veranderen wij ook de ingrediënten, zo zijn we helemaal fan geworden van onze barbecue kip pizza. Maar er zijn ook zat vegetarische opties om je pizza mee te beleggen.

De pizza voor dat deze gebakken is
De pizza voor dat deze gebakken is

Voor de barbeque kip gebruiken wij ons recept voor Barbecue Glaze, we doen de dubble hoeveelheid van dit recept en laten de kipfilet hier in blokjes in marineren in onze pyrex ovenschaal met deksel. Deze ovenschalen zijn erg handig omdat je ze gemakkelijk kan afsluiten voor in de koelkast of vriezer. Nadat de kip een paar uur heeft gestaand in de marinade bakken we deze voor op 200 graden voor tien minuten in een voorverwarmde oven.

Voorbereiding

Als je alle ingrediënten die je op je pizza wilt gebruiken voorbereid kun je de pizza`s snel beleggen, dit wil je ook zodat de skillet niet te veel afkoeld. Wij snijden altijd alle ingrediënten voordat we de eerste pizza gaan beleggen. Daarna zetten we alles klaar in schaaltjes zodat alles makkelijk te pakken is. In de tijd dat de pizza in de oven zit kun je op het gemakje de pizza die net uit de oven is op eten, het is wel verstandig om de pizza eerst iets af te laten koelen.

Het recept hieronder is goed voor vier pizza`s van 20 centimeter, dit is al je een dunne italiaanse style bodem wilt voor je pizza, als je een dikkere americaanse style bodem wilt kun je twee pizza`s van 20 centimeter maken. De baktijd blijft wel gelijk.

Gietijzeren skillet pizza

Voor de pizza`s gebruiken wij onze Petromax skillet met een bodem van 25 centimeter, voor ons tweeën bakken wij meestal twee a drie pizza`s. Per keer veranderen wij ook de ingredientent, zo zijn we helemaal fan geworden van onze barbeque kip pizza. Maar er zijn ook zat vegetarische opties om je pizza mee te beleggen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord bouillon, champignon, courgette, gist, kaas, olijfolie, paprika, suiker, volkoren bloem, water, zout
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Extra per pizza 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 Pizza`s

Equipment

  • Gietijzeren skillet

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 1 zakje droge gist a 7 gram
  • 1 teaspoon kristalsuiker
  • 1 cup lauw warm water
  • 2 ½ cups volkoren bloem
  • 2 tablespoons Olijfolie
  • 1 teaspoon zout

Voor de toppings

  • barbecue kip
  • geraspte kaas
  • 1 rode/gele paprika(s)
  • 1 rode ui
  • 1/4 courgette
  • 4 kastanje champignons
  • Tomatensaus of bbq saus Als je de barbecue kip gebruikt kun je de saus hiervan gebruiken op de pizza

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden plaats de gietijzeren pan hier gelijk in zodat de pan kan voorverwarmen.
  • Doe de gist samen met de suiker en het warme water in een schaal of glas van ongeveer 500ml laat dit staan tot er schuim op komt, ongeveer 10 minuten.
  • Snij de groenten en rasp de kaas, zorg dat alles klaarstaat zodat je straks makkelijk de pizza kan belegen
  • Doe de bloem, het zout en de olijfolie een grote beslagkom, zorg dat de olijfolie goed gemixt is met de bloem en het zout.
  • Voeg het water met de gist samen met het bloem mengsel, kneed dit goed door elkaar tot het een zacht deeg is. Laat het deeg 5 minuten rusten.
  • Snij het deeg in vier gelijken stukken, kneed iedere deegbal in een 20 centimeter cirkel, tenzij je een pan gebruikt die een andere afmeting heeft.
  • Zodra de pan en de oven op temperatuur zijn kun je de pan uit de oven halen, doe olie in de pan en verspreid het over de bodem met een stuk keukenrol.
  • Plaats het deeg in de pan en zorg dat het goed tot aan de rand komt, doe de saus en de ingredienten op de pizza, zorg dat je genoeg ruimte over laat om een korst te laten vormen.
  • Bak de pizza voor ongeveer 15 minuten, de kaas zou nu gesmolten moeten zijn en de bodem van de pizza is heerlijk krokant.
  • Herhaal dit proces voor de overige pizza`s of als je meer dan 1 pan hebt kun je er ook meerdere tegelijk in de oven bakken
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept