De ijskoffies

Overheerlijke ijskoffies op 2 verschillende manieren

Het is weer bijna zomer en niks is zo lekker om dan overheerlijke ijskoude ijskoffies te drinken. Heerlijk verkoelend. Met dit recept voor overheerlijke ijskoffies op 2 verschillende manieren kun je zelf thuis Starbucks waardige ijskoffie maken.

Ik ben zo typische Nederlander die, als het warmer word dan 20 graden, het te warm vind voor warme koffie. The bearded chef heeft daarom al vrij snel geopperd om eens te kijken hoe wijzelf thuis ijskoffie te maken. Ik vind koffie namelijk wel heel erg lekker om te drinken als ik thuis kom van werk.

De eerste keer dat ik ijskoffie dronk was het letterlijk warme koffie waar wat ijsklontjes bij waren gedaan. The bearded chef vond dat erg grappig om te horen en is toen aan de slag gegaan voor verschillende soorten ijskoffie voor mij te maken.

Voor de ijskoffie die The bearded chef als eerste voor mij bedacht heeft gebruikt hij een siliconen ijsblokjesvorm. Het prettige van siliconen ijsblokjesvorm is dat elk ijsblokje gemakkelijk individueel eruit gedruk kan worden.

Dit recept is samen met yoghurt met walnoten en fruit heerlijk voor een zomerontbijt.

Eet smakelijk,

-xxx- The Wiccan Sous-Chef

IJskoffie

Gang Drankjes
Keuken Nederlands
Trefwoord koffie, melk
Voorbereidingstijd 15 uur
Bereidingstijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 15 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 ml sterke filter koffie
  • 400 ml dierlijke of plantaardige melk
  • Optioneel maple syrup en slagroom

Instructies

  • Zet 500 ml sterke filter koffie. Er kan natuurlijk meer gezet worden zodat er meteen van een kopje koffie genoten kan worden.
  • Laat de koffie zo veel mogelijk afkoelen(het liefst kamer tempratuur) en giet de koffie dan voorzichtig in een siliconen ijsblokjesvorm en zet deze voor ongeveer 24 uur in de vriezer.
  • Doe de koffieijsblokjes in een blender of foodprocessor samen met de melk. Maal met de blender op ijs crusher stand en met de foodprocessor een paar keer op de meest krachtige stand.
  • Verdeel de ijskoffie over 4 glazen en voeg eventueel maple syrup en/of slagroom toe.
  • Drink smakelijk.

Cold brew koffie

Gang Drankjes
Keuken Nederlands
Trefwoord ahornsiroop, cacao poeder, koffie
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 teaspoon cocoa poeder
  • 3 tablespoons maple syrup
  • 1 pinch of salt
  • 3 cups dierlijke of plantaardige melk
  • 4 tablespoon fijn gemalen koffie
  • Optioneel: slagroom

Instructies

  • Doe de koffie, de caoco en het zout in bijvoorbeeld een limonade kan en mix deze ingrediënten.
  • Voeg eerst beetje bij beetje de dierlijke of plantaardige melk erbij en roer en steeds goed door. Voeg als laatste de maple syrup aan de ijskoffie toe en roer ook dat goed door.
  • Zet de ijskoffie in de koelkast voor minimaal 3 uur maar het liefste een hele nacht.
  • Zeef de ijskoffie door een fijne zeef of door een neteldoek om echt alle koffie eruit te krijgen. Spuit er eventueel slagroom op.
  • Drink smakelijk.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept