Een heerlijk gerecht wat je kunt maken met je huisgemaakte pasta is pasta garnalen met knoflook en bieslook. Deze pasta heeft een heerlijk romige saus met de tonen van knoflook en bieslook. Deze pasta is geweldig als je geen zin hebt in een zware machtige pasta. De roomsaus maakt het romig, maar niet te zwaar.
Deze pasta heb ik gemaakt met mijn huisgemaakte pasta, maar je kunt dit recept ook prima maken met gekochte pasta vanuit de winkel. Houd wel rekening met de kooktijden van de pasta. Verse pasta heeft een korte kooktijd dan gedroogde pasta.

Als je in dit recept huisgemaakte pasta gaat maken houd er dan wel rekening mee dat dit een half uur moet rusten voordat je de pasta kan snijden. Je kunt dit wel prima al ’s middags doen. Als je zelf pasta gaat maken kan het handig zijn om een pastamachine te gebruiken. Het kan prima met een mes en een deegroller maar een pastamachine maakt het werk een stuk makkelijker. Daarnaast krijg word je pasta er ook wat uniformer van.
Pasta garnalen met knoflook en bieslook
Ingrediënten
- 200 gram pasta
Garnalen met knoflook en bieslook
- 250 gram garnalen
- Bieslook
- 2 knoflooktenen
- 400 gram champignons
- 200 ml kookroom
Instructies
Pasta
- Weeg de juiste hoeveelheid pasta af volgens de verpakking.
- Bereid de pasta volgens de verpakking.
Garnalen met knoflook en bieslook
- Snij de champignons in plakjes, de knoflook fijn en de bieslook op de desgewenste grote.
- Bak de champignons, beweeg de champignons niet te veel tijdens het bakken, hierdoor worden ze egaal bruin.
- Bak de knoflook, vergeet niet te blijven roeren en zorg dat je pan niet te heet is, anders verbrand de knoflook.
- Doe de garnalen en bieslook erbij en bak tot de garnalen een c vorm hebben. Zodra de garnalen een o vorm hebben heb je ze te ver gebakken.
- Voeg de room toe en laat iets inkoken.
Hier onder vind je het recept voor de huisgemaakte pasta, als je dit nog niet geprobeerd heb, raad ik het aan om het binnenkort eens te doen, wij vinden het veel lekkerder dan gedroogde pasta uit de winkel!
Huisgemaakte Pasta
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 1 ei
- snufje zout
- scheutje olijfolie
Instructies
- Meng de bloem, ei zou en olijfolie in een grote beslagkom.
- Kneed het deeg voor minimaal 10 minuten goed door tot het een elastisch deeg is.
- Laat het deeg een half uur rusten.
- Rol het uit met bloem en snij het in de gewenste dikte, let wel op dat je het niet te dik snijd, de pasta zet nog uit zodra je deze gaat koken.
- Kook de pasta voor 3 minuten, proef voor het afgieten of het goed gaar is..