De pilaf met bulgar

Pilaf met bulgur

Dit recept komt een paar dagen voor mijn verjaardag uit en dat is geen toeval. In mijn ouderlijk huis was het gebruikelijk om in de week voor een verjaardag gerechten te eten die de aankomende jarige lekker vond. En natuurlijk was dat dan niet alleen pizza, patat, pannenkoeken of poffertjes. Zo werd er vaak in de week voor de verjaardag pasta of nasi gegeten omdat de aankomende jarige dat fijn vond. Maar ik vroeg vaak om pilaf. Dat is ook de reden dat ik vandaag dit recept met jullie deel.

Vroeger aten wij pilaf niet met bulgur maar met zilvervliesrijst. Het grote verschil tussen bulgur en zilvervliesrijst is dat 10 keer meer vezels in bulgar zit dan in zilvervliesrijst. Ook zit er in bulgur meer vitamines en mineralen. Dat is alleen niet de reden waarom The Beared Chef en ik fan zijn van bulgur. Wij zijn fan van bulgur omdat het erg snel klaar is, gemiddeld maar 10 minuten koken, en we vinden het lekkerder.

De ingrediënten van de pilaf
De ingrediënten van de pilaf

Mocht je nu geen zin hebben in bulger of rijst bij de pilaf dan kun je altijd nog lekker Krokante gietijzeren flatbreads maken. Deze smaken ook erg goed bij dit recept.

Sinds kort hebben wij een nieuwe keuken gadget die wij erg prettig vinden werken, namelijk deze knoflook rasp. Met deze rasp kan je de knoflook makkelijk erg fijn maken. Hierdoor heb je geen grote stukken knoflook in je gerecht en word de smaak goed verdeeld. De rasp is ook erg goed te gebruiken om bijvoorbeeld verse gember te raspen, hierbij moet je tegen de lange vezels in raspen die in de gember zitten zodat die kapot gerasp worden.

Eet smakelijk,

-xxx- The Wiccan Sous-Chef

Pilaf met bulgur

Vroeger aten wij pilaf niet met bulgur maar met zilvervliesrijst. Het grote verschil tussen bulgur en zilvervliesrijst is dat 10 keer meer vezels in bulgar zit dan in zilvervliesrijst. Ook zit er in bulgur meer vitamines en mineralen. Dat is alleen niet de reden waarom The Beared Chef en ik fan zijn van bulgur. Wij zijn fan van bulgur omdat het erg snel klaar is, gemiddeld maar 10 minuten koken, en we vinden het lekkerder.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden Oosten
Trefwoord bulgur, ketjap manis, kip, knoflook, perziken, sambal, sperziebonen, ui
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram kippenreepjes
  • 500 gram Sperziebonen
  • 2 Uien in halve ringen
  • 2 knoflooktenen
  • 1 blik halve perziken nettogewicht 410
  • 1 klein blikje Tomaten puree klein blikje
  • 3 tablespoons Ketjap manis
  • 1/2 teaspoon Sambal
  • 1/4 cup bulgur
  • Eventueel maïzena of allesbinder

Instructies

  • Snij de ui en knoflook en fruit die. Bak daarna de kip.
  • Als de kip net aan een beetje aangebakken is doe er dan de ketjap bij. Bak dan nog even verder.
  • Doe daarna het perzikenvocht, sambal naar smaak, tomaten puree en 2 a 3 tablespoons water in de pan erbij.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de bulgur zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Maak de sperziebonen schoon en kook voor 5 min.
  • Breng de saus aan de kook en doe er dan de perziken en sperziebonen bij. Zet het vuur na 5 minuten uit.
  • Serveer in een diep bord en eet smakelijk
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept