De pumpkin spiced fudge

Pumpkin spiced fudge

The bearded chef en ik hebben al vaker recepten van fudge gepubliceerd zoals Karamel fudge en Marbled chocolade fudge. Maar de pumpkin spiced fudge neemt het concept van fudge tot een heel ander level. De Pumpkin spices zijn natuurlijk in voor de pumpkin spiced fudge de smaakmakers. Voor iemand die de kruiden nog niet kent, pumpkin spices is een kruidenmix die overgewaaid is vanuit de Verenigde Staten van Amerika. Ondanks dat de naam suggereert dat het smaak naar pompoen is dit niet het gevalt. De pumpkin spices zijn de kruiden die daar gebruikt worden voor pumpkin pie.

De ingrediënten voor de pumpkin spiced fudge
De ingrediënten voor de pumpkin spiced fudge

Als je met hete suiker werkt is het onwijs belangrijk om de temperatuur in de gaten te kunnen houden. Hete suiker verbrand makkelijk en is dan erg lastig om uit de pan te verwijderen. In het geval van het maken van fudge is dit net zo lastig. Er zijn keren in het verleden geweest dat ik dacht om even snel fudge te maken. Natuurlijk was ik dan ook bezig met de afwas of alvast dingen voor het avondeten voorbereiden. Ik adviseer doe dit niet.

Als de fudge niet warm genoeg word dan blijf hij erg zacht. Dat is ook ontzettend lekker om van te snoepen, maar niet helemaal de bedoeling. Helaas is mij dat wel een paar keer overkomen. Ik ben er nu dus achter dat de fudge tussen de 110 en 116 graden kerntemperatuur moet hebben voordat het van het vuur af kan. Ik gebruik hiervoor altijd een vleesthermometer voor zo weet je continue de temperatuur van de marbled chocolade fudge.

De winterse appelkruimeltaart word gemaakt in een browniebakvorm. De bakvorm van 27cm x 20 cm is de perfecte maat om deze taart in te maken.

Eet smakelijk,
-xxx- The Wiccan Sous-Chef

Pumpkin spiced fudge

The bearded chef en ik hebben al vaker recepten van fudge gepubliceerd zoals Karamel fudge en Marbled chocolade fudge. Maar de pumpkin spiced fudge neemt het concept van fudge tot een heel ander level. De Pumpkin spices zijn natuurlijk in voor de pumpkin spiced fudge de smaakmakers. Voor iemand die de kruiden nog niet kent, pumpkin spices is een kruidenmix die overgewaaid is vanuit de Verenigde Staten van Amerika. Ondanks dat de naam suggereert dat het smaak naar pompoen is dit niet het gevalt. De pumpkin spices zijn de kruiden die daar gebruikt worden voor pumpkin pie.
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord basterd suiker, gecondenseerde melk, pumpkin spices, roomboter, suiker
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
afkoeltijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 50 minuten

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk a 397 gram
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterd suiker
  • 2 teaspoons vanille extract
  • 2 tablespoons pumpkin spices

Instructies

  • Neem een grote pan en doe daar de twee soorten suiker, de boter en de gecondenseerde melk in en breng het aan de kook.
  • Zodra de fugde kook zet je het vuur naar middelhoog en blijf je roeren om aanbranden te voorkomen.
  • Zodra je merkt dat de fudge dikker word kun je voor het eerst de thempratuur meten met een suiker- of vleesthermometer. De kerntempratuur moet tussen de 110 graden en 116 graden zitten voordat je naar de volgende stap kunt.
  • Laat de fugde 5 a 10 minuten in de pan afkoelen en voeg nu de vannille extract toe. Giet nu de fudge in een bakvorm. Ikzelf gebruik een brownie bakblik met een dubbelgevouwen bakpapier erin.
  • Laat de fudge afkoelen tot kamertempratuur. Haal het dan uit het bakblik en snij met een groot scherp mes de fudge is stukjes.
  • Bewaar de fudge in een doosje in de koelkast.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept