Quesadilla’s met zwarte bonen is een heerlijk Mexicaans gerecht vol met groenten en kruiden. Voor The Bearded Chef en mij is dat het belangrijkste voor elk hoofdgerecht. Sinds we samen wonen proberen we volgens de schijf van vijf te eten. Dit doen we omdat we aan onszelf gemerkt hebben dat als we relatief veel groenten eten we ons het beste voel. Natuurlijk is dit niet voor iedereen zo, maar wel voor ons.
In dit recept, net zoals de Kruidige jambalaya maken we altijd gebruik van deze maatcups van Joseph Joseph. Hierdoor gebruiken we altijd dezelfde hoeveelheid. Ik vind ze erg prettig werken en zou ze daarom ook zeker aanraden voor iedereen die geregeld kook en houd van duidelijk maatgeving.

In de oven gebruiken we altijd deze siliconen bakmat, dit zorgt er voor dat je bakblik schoon blijft, hierdoor heb je minder schoonmaak werk. Siliconen is erg nonstick, daardoor kun je ze gemakkelijk schoonmaken met de afwas.
Eet smakelijk,
-xxx- The Wiccan Sous-Chef
Quesadilla black beans
Ingrediënten
- Olijfolie om in te bakken
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 2 tenen knoflook
- 1 blik zwarte bonen
- 1 klein blik mais
- 150 gram Champignons
- 1 teaspoon zout
- 1 teaspoon peper
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 teaspoon komijn
- 1/4 teaspoon chili poeder of vlokken
- 1 teaspoon korianderblad
- 1 teaspoon uienpoeder
- 1 teaspoon paprikapoeder
- 4 volkoren Tortillas
- 200 gram kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Begin eerst met het voorbereiden van je ingrediënten. Snipper de ui, paprika, knoflook en tomaten. Giet de suikermaïs en zwarte bonen af, spoel ze af en zet apart.
- Verhit de olijfolie op middelhoog tot hoog vuur in een koekenpan. Voeg de ui, champignon en paprika toe en bak tot ze zacht/goudbruin zijn.
- Voeg de knoflook, komijn, chilipoeder, korianderblad, uienpoeder, paprikapoeder en peper en zout toe. Roer ingrediënten tot ze goed gemengd zijn.
- Voeg de zwarte bonen, maïs, tomatenblokjes en tomaten puree toe. Mix alles door elkaar tot het gemengd is.
- Zet dit mengsel opzij en leg de tortilla’s klaar
- Voeg een laag kaas, het bonenmengsel van eerder en nog een topping kaas toe aan de ene helft van de tortilla. Zorg ervoor dat je de wraps niet te vol vult.
- Vouw de Quesedillas dubbel, leg de Quesedillas op een bakblik en bak ze in 20 minuten goudbruin.
- Eet smakelijk.