De Quinoa mais salade

Quinoa mais salade

De zomer loopt alweer op zijn einde, maar gelukkig hebben we nog een krop sla in de tuin staan. Dit is weer zo’n heerlijk gerecht waar je erg makkelijk je moestuin voor kan bezoeken. Zo kun je wortel, paprika, bosui, sla en komkommer heel makkelijk zelf laten groeien in je achtertuin. Je hoeft hier niet gelijk ene professionele hovenier voor te worden. Een tomaten plant kun je zelfs in een pot laten groeien. Met een klein beetje moeite groei je zo een quinoa mais salade bij elkaar.

De ingrediënten voor de Quinoa mais salade

Leuk om te weten Quinoa spreek je niet uit als “kie-noa” of “kwie-noo-ja” maar als “kien-wah”. In het Nederlands word wel vaak de uitspraak “kie-noa” het meeste gebruikt, ook al is deze uitspraak niet correct.

Natuurlijk heb je niet altijd de mogelijkheid om al dat lekkers uit je tuin te halen, maar gelukkig kunnen we dan wel langs de mark, de boer of de supermarkt. Wel of niet uit eigen tuin, het blijft een lekkere quinoa mais salade.

Sla die jezelf kweekt bevat vaak meer zand en grond. Om dat de sla uit de supermarkt vaak in kassen word gekweekt hoef je deze nauwelijks te wassen. Als je jezelf gekweekte ijsbergsla wil veranderen in een overheerlijke salade raad ik je aan om deze eerst te wassen. Wij gebruiken hier voor altijd een Slacentrifuge. Deze simpele, maar erg effectieve apparaten zijn ideaal om je net geoogste kropje sla te wassen. Je kunt de slacentrifuge ook voor andere bladgroente gebruiken zoals bijvoorbeeld snijbiet.

Ben je helemaal fan gewonden van salade dan is dit zeker wat voor jou. Probeer ook eens de Pasta Salade Pesto Zalm of de Zomerse salade met Halloumi, dit zijn twee heerlijke salades die je snel en makkelijk kunt maken.

Quinoa mais salade

Gang Hoofdgerecht
Keuken Westerse keuken
Trefwoord komkommer, paprika, quinoa, sla
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1/4 cup quinoa
  • 1 blik maïs a 150 gram
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram komkommer
  • 75 gram sla
  • 1 paprika
  • 100 gram witte kaasblokjes in kruidenolie

Optioneel

  • 2 lente uien
  • 1 geraspte wortel
  • 25 gram olijven

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze goed afkoelen.
  • Was de sla, komkommer en mais.
  • Snij de komkommer, zongedroogde tomaten, paprika en sla. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een schaal en meng door elkaar.
  • Verdeel de salade over 2 borden.
  • Eet smakelijk.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept