Dit recept heeft The Bearded Chef gevonden. Ik was er in eerste instantie niet zo enthousiast over. Ik was bang dat het heel erg pittig zou zijn en in die tijd dacht ik dat alles met een soort van peper veel te pittig zou zijn. Maar dit is dus echt een licht pittige rode curry met tofu.

Maar dit gerecht heeft een hele fijne pittigheid die ik heel erg ben gaan waarderen. Het is een licht pittige rode curry met tofu. In het begin gebruikte we altijd maar 2 tablespoons rode curry pasta. Tegenwoordig gebruiken we sowieso 3 tablespoons en eigenlijk ook altijd de pepers.
The Bearded Chef heeft mij geleerd dat de ingrediënten van een recept meer richtlijnen zijn. Terwijl ik altijd dacht dat het regels waren die tot op de letter gevolgd moesten worden. Het moraal van dit verhaal is speel een beetje met de ingrediënten van een recept en maak het vooral eigen!
Om de hoeveelheden af te meten in het recept gebruiken wij altijd deze Joseph Joseph Nest Maatcupjes.
Deze maatcupjes bergen compact op en klikken in elkaar zodat ze niet door je lade gaan zwerven.
Eet smakelijk,
-xxx- The Wiccan Sous-Chef
Rode curry met tofu
Ingrediënten
Red curry
- 1 tofu
- 500 gram sperziebonen
- 2 teaspoon limoensap
- 1 rode ui
- 1-2 Jalapeno of rode peper
- 1 tablespoon kokos olie
- 2-3 tablespoon rode curry pasta
- 1/2 cup groentebouillon of zelfgemaakte groente bouillon van snijafval
- 2 tablespoon soja saus
- 1 tablespoon kokosbloesemsuiker
Overig
- gekookte granen/rijst/Bulgar
Instructies
- Droog de tofu door het in keuken papier te wikkelen en een zwaar object op te plaatsen bijvoorbeeld een pan met water of een gietijzeren pan. Laat dit zo staan voor 10 minuten.
- Maak de bonen schoon en snij in stukken van vier centimeter.
- Snij de chilipepers in ringen.
- Kook de sperziebonen voor 5 minuten.
- Snij de tofu in blokjes. Verwarm een koekenpan op een middel vuur en bak de tofu in de kokos olie tot dat alle kanten goudbruin zijn.
- Haal de tofu uit de pan en leg ze op een bord.
- Verwarm de pan opnieuw en voeg de rode curry pasta toe, verwarm en roer de pasta tot dat de geur vrijkomt.
- Voeg de sperziebonen, rode ui, pepers en limoensap en roer goed door.
- Voer de tofu toe en laat het voor 1 a 2 minuten rustig bakken.
- Voeg de bouillon, soja saus en kokos suiker toe en roer goed door elkaar, laat het voor nog 2 minuten rustig bakken