De geserveerde champignonsoep

Romige Champignonsoep

Een heerlijke volle en romige champignonsoep, perfect om te eten als het weer wat minder begint te worden. Deze soep is goed geschikt om vooraf te maken en in te vriezen, dit aangezien de champignons goed hun structuur behouden als ze worden ingevroren.

Het voordeel van het invriezen van de soep is dat je 1 keer een grotere hoeveelheid soep maakt en het daarna in porties invriest. Zo heb je altijd een heerlijke soep in huis voor als je geen zin hebt om te koken. De soep bewaar je dan makkelijk in deze handige vershoudbakjes van curver!

Wij maken de soep vaak in het weekend voor op een dag in de volgende week waarop wij beide laat thuis zijn, hierdoor zijn wij minder tijd kwijt aan het koken op de dagen waarop we het al druk hebben.

Zelf eten wij de romige champignonsoep vaak als een hoofdgerecht, als je de soep wilt serveren als een voorafje raad ik je aan om het recept door de helft te doen.

Om de soep wat dikker te maken malen wij de helft van de champignons altijd, dit doen we met onze Bosch staafmixer, deze staaf mixer heeft een hoog vermogen waardoor hij geen moeite heeft om een grote pan soep te verwerken.

Romige Champignonsoep

Deze romige champignonsoep is een van onze favorieten soepen. Wij maken het vaak van tevoren en vriezen het in.
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Westerse keuken
Trefwoord bouillon, champignon, roux
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 Personen
Cost 10

Ingrediënten

  • 600 gram kastanje champignons
  • 200 gram crème fraîche
  • 50 gram bloem
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1 tablespoon peterselie
  • 2 uien
  • 4 knoflooktenen
  • groentebouillon of zelfgemaakte groente bouillon van snijafval Ik heb zelfgemaakte bouillon gebruikt
  • scheutje tabasco
  • gerookte kipfilet
  • zout & peper

Instructies

  • Snij de champignons in dunne plakjes.
  • Snij de ui in halve ringen en pers de teentjes knoflook fijn.
  • Neem een royale pan en doe er de boter in en laat die smelten.
  • Fruit de ui en de knoflook eerst even mee.
  • Voeg al roerend de bloem toe, denk er aan heel goed blijven roeren. Dit is de roux, de basis van elke saus of gebonden soep.
  • Meng de bouillon met warm water en voeg dit in delen toe aan de roux Ik heb gebruik gemaakt van onze eigen groente bouillon van snij afval.
  • Blijf roeren zodat het mengsel mooi glad blijft. Nu afwerken met de crème fraîche en goed blijven roeren.
  • Bak de champignons in een koeken pan.
  • Voeg de helft van de champignons en peterselie toe aan de roux.
  • Maal het geheel mooi glad met een staafmixer.
  • Voeg de rest van de champignons toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gerookte kipfilet toe en laat even het geheel doorwarmen.
  • Blijf de champignonsoep proeven en om er nu wat extra pit aan te geven doen we er een heel klein scheutje tabasco door. Let op een heel klein beetje want dit spul is erg pittig.
KokenKoken

5 gedachten over “Romige Champignonsoep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept