De chachewcream

Smeuïge Cashew cream

Cashew cream is erg veelzijdig. Je kunt het namelijk als spread voor op brood of toast gebruiken, maar ook als vegetarische room vervanger. Ideaal voor in een pasta saus of een curry. De Smeuïge Cashew cream zoals in dit recept beschreven gebruiken wij vaak als spread op brood of toast.

De ingrediënten voor de chachewcream
De ingrediënten voor de Smeuïge Cashew cream

Als je de cashew cream als room vervanger wilt gebruiken kun je er voor kiezen om de knoflook en de Spaanse peper weg te laten. Dit verzorgt dat de cream een zachtere smaak krijgt die minder overheersend iss voor in bijvoorbeeld een pasta saus.

Wil je de cashew cream gebruiken, maar hou je niet van de nootachtige smaak van cashews? dan kun je het beste rauwe niet geroosterde cashews gebruiken. Deze rauwe noten hebben een zachtere smaak ten opzichte van de geroosterde variant.

Voor deze Smeuïge Cashew cream moet je foodprocessor gebruiken. The Bearded Chef heeft deze staafmixer jaren geleden gekocht toen hij nog bij zijn ouders woonde. En de staafmixer werkt nog steeds geweldig en we gebruiken hem behoorlijk intensief. Voor onze romige champignonsoep gebruik ik de staafmixer ook maar het foodprocessor-accessoire gebruik ik voor bijvoorbeeld om de Syrische falafel of de huisgemaakte hummus te maken. Kortom een geweldig product met vele opties die ook nog een lang meegaat.

Smeuïge Cashew cream

Gang Sauzen en condimenten
Keuken Amerikaans
Trefwoord apple cider vinegar, cashews
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten gebrande cashews
  • 1 teaspoons citroen sap
  • ½ teaspoon zout
  • 2 tablespoon Apple Cider Vinegar
  • 2 ringen ingemaakt spaanse peper
  • Optioneel: ½ teaspoon vocht van de ingemaakte spaanse peper
  • Optioneel: 1 knoflook teen

Instructies

  • Week de cashews in ruim water een nacht of laat de cashews 30 minuten zachtjes koken.
  • Giet de cashews en laat in dien nodig afkoelen.
  • Doe de cashews, apple cider vinegar, zout, citroensap en de ringen ingemaakte spaanse peper in een blender of foodprocessor en maal tot een romige consistentie. Voeg eventueel een beetje water toe.
  • Proef nu of de smaak naar wens is. Voeg voor nog wat pit het vocht van de ingemaakte spaanse peper toe of varieer met een teen knoflook.
  • Smeer dit op een boterham of toastje en eet smakelijk.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept