De gebakken mini pizza`s

Snelle minipizza’s

Deze heerlijk snelle minipizza`s zijn ideaal om als hapje te serveren voor als je bezoek heb. Je kunt ze gemakkelijk vooraf klaarzetten en in de oven stoppen op het moment dat je gasten aan zijn gekomen.

In de oven gebruiken wij altijd deze siliconen bakmat, dit zorgt er voor dat je bakblik schoon blijft, hierdoor heb je minder schoonmaak werk. Siliconen is erg nonstick, daardoor kun je ze gemakkelijk schoonmaken met de afwas.

Het leuke aan het zelf maken van de minipizza`s is dat je ze zo kan beleggen als jij het lekkerste vind. Zo heb je precies de pizza die jij wilt. Ook is het makkelijk om meerdere soorten pizza`s te maken zo kun je erg makkelijk een gedeelte vegetarisch maken en een ander gedeelte niet.

De Ingrediënten van de mini pizza`s
De Ingrediënten van de minipizza`s

Wij maken bij de pizza`s vaak gebruik van onze gedroogde tomaten, in de zomer hebben wij altijd tomaten planten in de tuin staan en hebben we altijd meer tomaten dan we kunnen opeten. Dan drogen we tomaten en hebben we het hele jaar door nog lekker gedroogde tomaten in onze voorraadkast.

Deze pizza`s zijn natuurlijk ook erg geschikt voor als je geen bezoek krijgt. Gewoon erg lekker voor bij de lunch bijvoorbeeld of bij een gezellig film avondje met het gezin.

Mini pizza´s

Deze heerlijk snelle minipizza`s zijn ideaal om als hapje te serveren voor als je bezoek heb. Je kunt ze gemakkelijk vooraf klaarzetten en in de oven stoppen op het moment dat je gasten aan zijn gekomen.
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Italiaans
Trefwoord champignon, gist, home-made, kaas, knoflook, olijf olie, tomatenpuree
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 10 pizza`s

Ingrediënten

Voor de mini pizza´s bodem

  • 350 gram bloem plus extra voor het bestuiven van je werkblad
  • 7 gram droge gist
  • 1 teaspoon suiker
  • 1 teaspoon zout
  • 200 milliliter warm water
  • 2 tablespoons olijfolie

Voor de tomatensaus

  • 1 blikje tomatenpuree
  • 250 gram fijn gesneden cherry tomaten
  • 2 knoflooktenen
  • 1 tablespoon gedroogde basilicum
  • 1 teaspoon gedroogde tijm
  • 1 teaspoon oregano
  • 1/3 cup water

Voor de toppings

  • Champignons
  • Gedroogde tomaat
  • Kazen zoals;
  • Geitenkaas
  • Saint paulin
  • Grana padano
  • mozarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng het water met de droge gist en laat even rusten.
  • Doe ondertussen de bloem, suiker en zout in een kom en meng door elkaar.
  • Schenk het gistwater en de olijfolie bij de bloem.
  • Meng de ingrediënten totdat het een samenhangend mengsel is.
  • Kneed het met de handpalmen goed door. Als het deeg te nat is om te kneden voeg dan wat bloem toe.
  • Leg het deeg in een schone kom en dek af met een deksel of een bord. Laat het daar 15 minuten of langer rijzen.
  • Bereidt ondertussen in een steelpan de saus voor en laat deze inkoken tot de gewenste dikte is bereikt.
  • Neem hierna het deeg en rol die uit tot een grote dunne lap. Steek met een ronde koekjes vorm de mini pizza´s uit.
  • Leg de mini pizza´s op en met bakpapier belegde bakplaat en bestrijk de mini pizza´s met olijf olie.
  • Zet de mini pizza (zonder beleg) in de oven voor 10 minuten
  • Bereidt ondertussen de toppings voor.
  • Zodra de mini pizza´s klaar zijn kunnen deze belegd worden met de saus en toppings. Daarna moeten de mini pizza´s nog 15 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk.
KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept