Thaise salade met pinda & quinoa

Thaise maaltijdsalade met een pinda saus & quinoa

De meeste mensen denken bij een salade aan rucola of ijsbergsla en tomaten met een dressing en meer niet. Maar net zo als met zoveel dingen is er zoveel te variëren. Rauwe rode kool is voor in de salade echt een heerlijk toevoeging. Ben je normaal ook geen grote fan van salades of wil je een keer een ander soort salade proberen? Probeer dan eens deze Thaise maaltijdsalade met een pinda saus!

De ingrediënten voor de pindasaus

Door te variëren met de ingedienten van je salade kun je iedere week iets lekkers maar ook simpels op tafel zetten.

In deze Thaise maaltijdsalade met een pinda saus zitten linzen als eiwitten, deze zou je bijvoorbeeld ook kunnen vervangen voor geroosterde kikkererwten of gebakken sesam tofu. Ook kun je met de verhoudingen spelen van de hoeveelheid van de groente. Zo kun je de salade precies zo maken als jij hem lekker vind.

Om de hoeveelheden af te meten in het recept gebruiken wij altijd deze Joseph Joseph Nest Maatcupjes.

Deze maatcupjes bergen compact op en klikken in elkaar zodat ze niet door je lade gaan zwerven.

Thaise salade met pinda & quinoa

De meeste mensen denken bij een salade aan rucola of ijsbergsla en tomaten met een dressing en meer niet. Maar net zo als met zoveel dingen is er zoveel te variëren. Rauwe rode kool is voor in de salade echt een heerlijk toevoeging. Ben je normaal ook geen grote fan van salades of wil je een keer een ander soort salade proberen? Probeer dan eens deze Thaise maaltijdsalade met een pinda saus!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Thais
Trefwoord pinda, vegetarisch
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

Salade

  • ¼ cup ongekookte quinoa
  • 1 ½ cups water
  • 2 cups verse rode kool fijn gesneden
  • 1 cup wortel geraspt
  • ¼ cup lente ui
  • ¼ cup geroosterde en gezouten pinda’s
  • 265 gram linzen uitgelekt
  • 1/2 komkommer
  • Ijsbergsla fijn gesneden
  • Gezouten pinda’s

voor de pindasaus

  • ¼ cup fijne pindakaas
  • 3 tablespoons soja saus
  • 1 tablespoon rijst azijn
  • 1 teaspoon sesam olie
  • 1 tablespoon maple siroop
  • 1 teaspoon verse gember
  • 1 ½ tablespoons limoensap
  • ¼ teaspoon rode pepervlokken

Instructies

  • Als eerste kook de quinoa. Lees het pakje/zakje waar het in komt. Wij hebben meestal de quinoa van de AH en die hoeft alleen 10 minuten gekookt te worden.
  • Terwijl de quinoa aan het koken is begin je aan de pindasaus. Doe de pindakaas en de sojasaus in een (saus)pan op een lage tempratuur. Zodra de pindakaas en sojasaus gemend doe je overige saus ingrediënten erbij. Mocht het nog iets te dik zijn naar je zin dan kan je er altijd nog een beetje water aan toevoegen.
  • Snij de groenten en hak de pinda’s.
  • Verdeel de gesneden groenten, linzen, quinoa en pindasaus over 2 borden of in een grote schaal als bijgerecht.
KokenKoken

1 gedachte over “Thaise maaltijdsalade met een pinda saus & quinoa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept