De tomaten-knoflooksoep uit eigen tuin

Tomaten-knoflooksoep uit eigen tuin

Voor dit recept van tomaten-knoflooksoep uit eigen tuin komen de ingrediënten uit eigen tuin. Natuurlijk is dat niet helemaal verrassend gezien de titel maar het is natuurlijk wel erg leuk. Toen The Bearded Chef en ik gingen samenwonen wist ik niet dat hij al relatief veel ervaring had in tuinieren. Zijn ouders hebben lang een volkstuin gehad en daar heeft hij het geleerd. Ik ben nog nooit bij een volkstuin geweest en wist er ook niet van. Wel hebben mijn ouders en ik vroeger in de achtertuin tomatenplantjes gegroeid. Maar helaas was daar niet genoeg van om soep van te maken.

De ingrediënten voor de tomaten-knoflooksoep uit eigen tuin
De ingrediënten voor de tomaten-knoflooksoep uit eigen tuin

De tomaten die wij tegenwoordig in onze achtertuin verbouwen zijn roma-tomaten. Deze tomaten zijn makkelijk te verbouwen en geven veel vrucht. natuurlijk moeten de planten wekelijks gediefd worden maar door de veelzijdigheid is het dat zeker waard. Roma tomaten zijn dankzij hun volle smaak uitermate geschikt als basis van soepen en sausen maar ze zijn ook erg stevig waardoor ze in salades erg geliefd zijn. Ook zijn roma-tomaten geschikt om in te maken. kortom met deze tomaten kun je alle kanten op.

Ook de knoflook komt uit eigen tuin en die zijn eerlijk gezegd nog makkelijker te verbouwen. Je hebt echt geen groene vingers nodig. Het enige wat belangrijk is van het verbouwen van knoflook is op het juiste moment planten en wachten. Knoflook kan 2 keer per jaar geplant worden, in de herfst en in het voorjaar.

Om tomaten-knoflooksoep ui eigen tuin te kunnen maken heb je een staafmixer nodig. The bearded chef heeft deze staafmixer jaren geleden gekocht toen hij nog bij zijn ouders woonde. En de staafmixer werkt nog steeds geweldig en we gebruiken hem behoorlijk intensief. Voor onze romige champignonsoep gebruik ik de staafmixer ook maar het foodprocessor-accessoire gebruik ik voor bijvoorbeeld om de Syrische falafel of de huisgemaakte hummus te maken. Kortom een geweldig product met vele opties die ook nog een lang meegaat.

Tomaten-knoflooksoep uit eigen tuin

Gang Soep
Keuken Nederlands
Trefwoord chorizo, knoflook, tomaat
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
oventijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 2 personen

Equipment

 • ovenschaal
 • staafmixer

Ingrediënten

 • 1 kilo tomaten in kwarten zonder kern
 • 10 tenen knoflook
 • 1 teaspoon
 • Olijfolie om mee te besprenkelen
 • 4 teentjes knoflook gepeld in dunne plakjes gesneden
 • 125 gram pittige chorizo in dunne plakjes

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 175ºC. Leg de tomaten met de schil naar onderen en de ongepelde knoflook in de ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Rooster 35-45 minuten in de oven, neem uit de oven en laat afkoelen.
 • Knijp de knoflook uit de schilletjes en gooi deze weg. Pureer de knoflookpuree met de tomaten met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
 • Verhit een koekenpan op laag vuur en bak hier de chorizo in. Let op doe dit niet in een anti-aanbakpan I.v.m. giftige rook die ervan kan komen.
 • Zodra de chrorizo licht verkleurd of opbolt zal er genoeg olie vrijgekomen zijn om daarin de plakjes knoflook in te bakken.
 • Verdeel de soep over 2 kommen en verdeel ook de goudbruine plakjes knoflook en de plakjes chorizo.
 • Eet smakelijk
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept