De Warme appel-kaneel haver ontbijt met een kopje koffiea

Warme appel-kaneel haver ontbijt

Een heerlijk herfst recept, heerlijk op een frisse morgen warme appel-kaneel haver. Niet alleen lekker voor thuis maak ook perfect voor tijdens het kamperen in het na seizoen. In de ochtend voor de tent met je brander een lekker ontbijtje maken. Nog een koffie er bij maken met je mokka potje en het is helemaal compleet. Genieten van je ontbijt, de stilte en je koffie.

De ingrediënten van de Warme appel-kaneel haver ontbijt
De ingrediënten van de Warme appel-kaneel haver ontbijt

Zoals je kunt lezen heb ik weer zin om te kamperen, de volgende keer dat ik ga kamperen wil ik ook zeker weer dit warme appel-kaneel haver ontbijt maken. Als ik weer ga kamperen zal ik het ook posten op The Bearded Chef instagram. Dan kunnen jullie het daar ook zien. Ik post hier ook regelmatig dingen die ik probeer in de stories, zo krijg je een kijkje achter de schermen.

Maar terug naar dit recept, ik ben dus enorm fan van warme appel en kaneel. Appeltaart, appelflappen en dit warme appel-kaneel haver ontbijt. je kunt hier natuurlijk ook nog rozijnen aan toevoegen, dan is het helemaal een kleine appeltaart in een kom.

Ik gebruik zelf altijd de grover haver vlokken in plaats van de fijne haver. Ik vind dit lekkerder dan de fijne aangezien die bijna helemaal oplossen in de pap en de grove vlokken voel je nog in de pap zitten. Dit is een kwestie van voorkeur denk ik. Als je de grove vlokken gebruikt moet je wel meer kauwen op de haver dit zorgt voor een langdurigere vol gevoel. Een voordeel van de fijne haver is dat de pap sneller dik word omdat de fijnere vlokken snellen binden met de melk.

Z In dit recept, net zo als vele andere maken wij altijd gebruik van deze maatcups van Joseph Joseph hierdoor gebruiken wij altijd dezelfde hoeveelheid. Ik vind ze erg prettig werken en zou ze daarom ook zeker aanraden voor iedereen die geregeld kook en houd van duidelijk maatgeving.

Warme appel kaneel haver ontbijt

Gang Ontbijt
Keuken Westerse keuken
Trefwoord appels, haver, kaneel, melk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 250 milliliter Melk
  • 1/4 cup haver
  • 1 appel
  • 1 teaspoon gemalen kaneel

Instructies

  • Was de appel en snij deze in kleine blokjes.
  • Doe de melk, de haver, de kaneel en de gesneden appel samen in een steelpan.
  • Verwarm de melk terwijl je aan het roeren bent, laat de melk niet koken.
  • Zodra de melk goed warm is, word het geheel langzaam dikker. Zelf vind ik dit ontbijt het lekkerste als het wat dikker is als een pap, dus zo maak ik het altijd.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept