Ga terug

Gekruide Hash Browns

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Lunch
Keuken: Amerikaans, Westerse keuken
Trefwoord: aardappelen
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 2 medium aardappelen
  • 1 medium ui
  • 1/4 cup bloem
  • 1 ei
  • 1 tablespoon knoflook
  • 1 teaspoon uienpoeder
  • 1 teaspoon paprika poeder
  • Pepper en zout naar smaak
  • Optioneel: 1 rode biet

Instructies

  • Schil en rasp de aardappelen en eventueel de rode biet. Spoel de geraspte aardappelen en eventueel de rode biet onder stromend water totdat het water weer helder is. Knijp al het water uit de aardappelen en doe het in een grote schaal.
  • Snipper de ui fijn en voeg die aan de aardappelen toe. Voeg de rest van de ingrediĆ«nten toe en mix dit met een grote lepel of een spatel.
  • Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olie. Voeg, zodra de olie warm is, een grote lepel aardappelmix toe aan de pan. Duw de hash brown iets plat zodat het makkelijker omdraaien is.
  • Bak de hash browns aan beide kanten bruin en serveer direct met mayonaise en pittige saus.
  • Eet smakelijk