Ga terug

Hot coconut veggies met bulgur

Een lekker Indiaanse gerecht vol met kruiden en groenten. Hot coconut veggies is heerlijk met bulgur of flatbreads.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: champignon, kikkererwten, olijfolie, paprika, sperziebonen, tomatenblokjes, ui, veganistisch
Porties: 2 personen

Equipment

  • Gietijzeren braadpan

Ingrediënten

  • ½ rode/gele paprika(s) in stukken gesneden
  • ½ groene paprika in stukken gesneden
  • 10 kastanje champignons
  • 100 gram sperziebonen schoongemaakt
  • 2 uien
  • 1 tomatenblokjes a 400 gram
  • olijfolie
  • 1 tablespoon hele komijnzaad
  • 1 tablespoon garam masala
  • 1 teaspoon zout
  • 1 teaspoon kurkuma
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 300 gram gewelde kikkererwten
  • ½ tablespoon chilipoeder optioneel
  • 1 handje verse koriander optioneel
  • 1/3 cup bulgur

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bijvoorbeeld een gietijzeren braadpan.
  • Voeg de hele komijnzaden toe.
  • Zet een pan met water op het vuur. Zodra het kookt kun je de bulgur eraan toevoegen. Kook de bulgur zolang als op de verpakking staat
  • Als de komijnzaden gaan ruiken voeg je de uien toe en bak je ze toe ze goudbruin zijn.
  • Voeg het blik tomatenblokjes, zout, kurkuma en chilli poeder toen.
  • Voeg de champignons en de sperziebonen toe. Voeg eventueel nog wat water toe zodat de bonen onder water staan. Kook voor zo'n 5 minuten.
  • Voeg de kokosmelk en de paprika's toe en laat het zo'n 10 minuten koken.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de garam masala toe en voeg ook de verse koriander toe.
  • Eet smakelijk