Ga terug

Vegan stir-fry met groene curry

Dit recept is simpel, maar ook zo lekker en boorde vol groente. Het is een recept wat je eigenlijk niet kan verpesten! De Vegan stir-fry met groene curry zou je trouwens ook goed met vegetarische stukjes kunnen maken als je geen tempé kan vinden in de supermarkt.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Trefwoord: champignon, courgette, gember siroop, groene curry, paprika, sperziebonen, tempé, ui, vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 375 gram tempé
  • 3 tablespoon groene curry
  • 1/2 courgette
  • 200 gram champignons in kwarten
  • 1 paprika gesneden
  • 100 gram sperziebonen
  • 2 ui in halve ringen
  • 3 knoflooktenen
  • 1/2 cup water
  • 1 teaspoon gember siroop

Instructies

  • Begin met het fruiten van de ui zodra de ui aangefruit is bak je de paprika en champignons mee tot dat de champignons geslonken zijn.
  • Voeg nu de boontjes toe samen met de groene curry, de gembersiroop en het water.
  • Roer het geheel door elkaar en zorg dat de groene curry goed verspreid is door de pan.
  • Als het 5 minuten geprutteld heeft voeg je de courgette, knoflook en de tempe toe.
  • Laat het geheel nog 10 minuten doorwarmen en dan is het klaar om op te scheppen