Ga terug

Beef Jerky drie recepten

Een heerlijke snack voor bij de borrel of voor tijdens het wandelen. Wij nemen het zelf vaak mee als we gaan camperen en langere wandelingen gaan maken.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd8 uur
Wachttijd1 dag
Totale tijd1 dag 8 uur 20 minuten
Gang: Borrelhapje
Keuken: Amerikaans

Ingrediƫnten

Voor alle recepten

  • 500 gram klapstuk

Barbecue marinade

  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 tablespoon soy saus
  • 1 tablespoon apple cider vinegar
  • 1 tablespoon donkere basterdsuiker of honing
  • 1 tablespoon sesame olie
  • 1 teaspoon gerookt paprika poeder
  • 1/4 teaspoon cayenne peper
  • 1 teaspoon knoflookpoeder

Marinade

  • 1 ui
  • 1/4 cup soy saus
  • 1 tablespoon Worcestershire saus
  • 1/4 teaspoon knoflookpoeder
  • 1/2 teaspoons zwarte peper
  • 1/2 teaspoon gerookt zout

Bier marinade

  • 1 ui
  • 1 tablespoon Worcestershire saus
  • 1 flesje donker bier 33cl
  • 2 tablespoons donkere basterdsuiker of honing
  • 1/4 teaspoon chili poeder
  • 2 teaspoons knoflookpoeder
  • 1/2 teaspoons zwarte peper
  • 1/2 teaspoon gerookt zout

Optioneel

  • Liquide smoke of rookextract

Instructies

  • Leg het vlees een uur a ander half uur van tevoren in de vriezer, zo snijd het vlees makkelijker.
  • Snij het vlees in dunnen repen, ongeveer 5 mm dik.
  • Snij de ui en de knoflook fijn.
  • Meng alle ingrediĆ«nten door elkaar en roer goed zodat er geen klontjes in zitten.
  • Als je van een rokerige smaak houd kun je extra rookextract toevoegen.
  • Doe het vlees in de schaal met marineren en laat het geheel minimaal 24 uur marineren.
  • Na dat het vlees gemarineerd heeft leg je het in de droog oven, zet de droog oven op 80 graden en het acht uur drogen.
  • Na acht uur controleer je of het vlees droog genoeg is. Als dit niet zo is controleer dit na een half uur dan weer. Op het laatst kan het ineens omslaan.