Een van mijn favoriete hapjes om te serveren als we bezoek hebben is deze wrap met avocado en hummus. Het liefste maak ik de hummus dan ook zelf, dit maakt het helemaal af. De hummus die ik zelf maak is net iets voller van smaak en heeft een sterkere knoflook smaak dan die uit de supermarkt.

Het idee van de wrap met avocado en hummus is heel simpel. Een volkoren wrap gevuld met lekkers die daarna in de koelkast bewaard kan worden tot dat de gasten er zijn. Voor het serveren even de warp in plakjes snijden en op een mooi plankje leggen et voilà! Een prachtig hapje zonder stres, makkelijker kan het bijna niet.
Ik maak meestal twee versies een met een paar jalapeño pepers er doorheen en een zonder. De jalapeño peper geeft de wrap net een bite. Ik hak de jalapeño peper altijd erg fijn en verspreid dit over de wrap zodat overal een klein beetje zit. Beide versies zijn lekker op hun eigen manier. Als je helemaal wilt uitpakken en de wrap een waar kleuren pallet wil geven kun je nog dun gesneden wortel in de wrap doen. Hierdoor krijg de warp een extra crunch wat erg lekker is. Om dit te doen moet je eerst de wortel schillen en snij je hem in de lengte in dunne plakken. Daarna snij je de dunne plakken in lange repen. Deze leg je vervolgens in de lengte op de wrap zodat je hem nog kan oprollen.
Zo zie je maar weer, met recepten kun je eindeloos blijven variëren denk bijvoorbeeld aan komkommer, dit zou je ook prima in deze wrap kwijt kunnen. Dit is een van de mooie dingen van het koken, je kan een recept pakken en dit uitbreiden of juist versimpelen en het zo maken dat het precies bij jou past.
Wrap met avocado en hummus
Ingrediënten
- 4 wraps xl volkoren
- 200 gram hummus of zelfgemaakte hummus
- gegrilde paprika
- 50 gram rucola sla
- 2 avocado
- jalapeño peper optioneel
- peper en zout
Instructies
- Haal de wraps uit de verpakking en besmeer deze met een laagje hummus over het gehele oppervlakte van de wrap.
- Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in dunne plakjes, verdeel de dunne plakjes over de wraps.
- Verspreid de rucola over de wraps en doe wat peper en zout hier overheen.
- Snij de gegrilde paprika's in blokjes en verdeel deel over de wraps.
- Om wat extra pit te geven aan de wraps kun je ook wat fijngehakte Jalapeño peper toevoegen.
- Rol de wraps op als je ze niet direct gaat serveren kan je ze het beste in een aluminium folie inpakken en in de koelkast leggen.
- Snij de wraps in plakjes voor je ze serveert van ongeveer 2 centimeter breed.
2 gedachten over “Wrap met avocado en hummus”