Wat wij erg fijn vinden aan de wraps met geroosterde kikkererwten is dat je het gemakkelijk voor een grote groep kan maken. Een tweede bakblik met kikkererwten in de oven en in een pan verschillende soorten groente bakken. Alles in schalen serveren op tafel, zo is er voor iedereen iets wat die lekker vind. Iedereen kan gemakkelijk zijn eigen wraps beleggen met alles wat op tafel staat.
In de oven gebruiken wij altijd deze siliconen bakmat, dit zorgt er voor dat je bakblik schoon blijft, hierdoor heb je minder schoonmaak werk. Siliconen is erg nonstick, daardoor kun je ze gemakkelijk schoonmaken met de afwas.
De kikkererwten uit dit recept gebruiken we als eiwit in andere recepten, zo lekker vinden wij ze. Je kan ook heerlijk variëren met de kruiden die je gebruikt om de kikkererwten te marineren. Een ander recept waarin wij de kikkererwten ook gebruiken is de buddha bowl, dit is eigenlijk een schaal vol eten wat jij lekker vind. Binnenkort publiceren wij hier ook wat variaties van die wij erg lekker vinden!

Wat ook lekker is bij de wraps met geroosterde kikkererwten zijn wat gebakken champignons of ander groente zoals bijvoorbeeld gebakken ui of paprika. De salade die in dit recept staat kun je ook uitbreiden met bijvoorbeeld geraspte wortelen. De geraspte wortelen geven een extra crunch aan de salade.
In plaats van de salade uit dit recept kun je de wraps ook erg goed combineren vegan coleslaw.
Wraps met geroosterde kikkererwten
Ingrediënten
Voor de geroosterde kikkererwten
- 250 gram kikkererwten
- 1 teaspoon paprikapoeder
- 1 teaspoon gember
- 1 teaspoon knoflookpoeder
- 1 tablespoon olijfolie
Voor de guacamole
- 1 rijpe avocado
- 3 ui fijngehakte
- 4 cherry toma(a)t(en) fijngehakte
- 0.5 jalapeno of rode peper
- 0.5 teaspoon gemalen komijn
- 1/4 cup Verse koriander
- 1/2 teaspoon knoflookpoeder
- 2 teaspoon citroen of limoen sap
- zout & peper
Voor de pittige zure room
- 100 gram zure room
- 2 teaspoon sriracha
- zout & peper
Voor de salade
- 1/4 sla
- 1/4 rodekool
- 1/2 komkommer
- 1 ui
Voor erbij
- volkoren tortilla’s
Instructies
Voor de geroosterde kikkererwten
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Leg bakpapier op een bakblik.
- Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog met een keukenrol.
- Doe de kikkererwten in een schaal samen met de paprika, gember, knoflook en olijfolie, mix de ingrediënten goed door elkaar
- Bak de kikkererwten half uur op 180 graden.
Voor de guacamole
- Maak de avocado schoon en prak deze met een vork fijn.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng dit goed door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.
Voor de pittige zure room
- Voeg de zure room samen met de sriracha en de peper en zout in een schaal.
- Meng het geheel goed door elkaar, naar smaak meer pit toevoegen
Voor de salade
- Snij de sla, komkommer, rodekool en ui.
- Voeg alle ingrediënten samen in een schaal en meng goed door elkaar
Voor erbij
- Je kunt de tortilla's op verschillende manieren verwarmen, een van mijn favorieten is in een grillpan. Warm de grillpan op zodat hij goed warm is, leg de tortilla er in en gril deze tot hij op beide kanten gril lijntjes heeft.
- Je kunt de tortilla's natuurlijk ook in een koekenpan verwarmen, door de tortilla's te verwarmen worden ze flexibelere en zullen ze minder snel breken.
- Als laatste kun je de tortilla`s in de magnetron verwarmen. Hierdoor worden ze wel wat vochtiger.
1 gedachte over “Wraps met geroosterde kikkererwten”