Wraps met kofta, of eigenlijk Wraps met kofta kebabs is een vlees gerecht wat we serveren in een warp met gebakken groente en salade. Dit recept is een van de dingen die wij vaak eten. We eten gemiddeld 1 keer per week iets met wraps. Dit is dan bijvoorbeeld kofta, geroosterde kikkererwten of falafel. In dit recept zou je de wraps ook kunnen vervangen door flatbreads probeer daar eens het recept Krokante gietijzeren flatbreads voor. Het wordt helemaal smullen als je hier een zelfgemaakte knoflook saus aan toevoegt.

Zoals je hier boven op de ingrediënten foto ziet zitten er weer heerlijk veel groente in wij proberen in ieder gerecht 250 gram groente per persoon te verwerken. Zo ben je zeker dat je genoeg groente op een dag eet. De wraps met kofta kebabs kun je altijd uitbreiden met meer groente of een bijgerecht toevoegen met extra groente mocht je in een gezonde bui wezen.
In de wrap kan je natuurlijk iedere saus doen die je wilt, wij zijn erg fan van zelfgemaakte knoflooksaus en andalouse of andalouse hot. Wij vinden deze saus goed passen bij de kofta met de groente.
Wij zelf altijd ongemalen kruiden in plaats van gemalen kruiden. Dit doen wij omdat we als de kruiden zelf malen ze smaakvoller zijn. Dit komt doordat de kruiden na verloop van tijd hun aroma verliezen. Om de kruiden te malen gebruiken wij een simpele granieten vijzel. Je hoeft tijdens het malen niet veel druk te zetten op de kruiden die je aan het malen ben. Het is de wrijving tussen de stamper en de bol waar door de kruiden vermalen worden.
Wraps met kofta
Ingrediënten
Voor de kofta
- 200 gram gehakt
- 2 tablespoons paneermeel/broodkruimels
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 1 tablespoon water
- 1/2 teaspoon gemalen komijn
- 1/4 teaspoon citroensap
- 1/4 teaspoon baking soda
- 1/4 teaspoon chilipoeder
- 1/4 teaspoon rode peper vlokken
- 1/4 teaspoon tijm
- 1/4 teaspoon zwarte peper
- 1/4 teaspoon zout
Voor de gebakken groente
- Ui
- 1 Paprika
- 200 gram Champignons
- 1/2 Courgette
Voor er bij
- 4 Wraps
- 4 Flatbreads
- Saus naar keuze (knoflook/andalouse/sambal)
Instructies
- Snij de knoflook en de ui fijn.
- Doe het gehakt in de kom samen met het paneermeel, de ui en de knoflook.
- Kneed het geheel door elkaar en voeg de kruiden toe.
- Mix in een andere schaal de baking soda, water en citroensap.
- Meng het baking soda mengsel door het gehakt en kneed voor 5 minuten.
- Dek af en laat rusten voor minsten 2 a 3 uur.
- Bak de groenten in een koekenpan met olie tot dat ze gaar zijn.
- Verdeel het gehakt en maak er balletjes van.
- Laat een gietijzeren pan opwarmen en bestrijk de pan met olie.
- Schroei de ballen dicht op hoog vuur, maximaal 3 min per kant.
- Controleer of de balletjes gaar zijn door er 1 door te snijden.
- Maak de wraps/flatbreads op met de gebakken groente, de kofta en de saus en verwarm de wraps nog even in een contactgrill of grillpan
1 gedachte over “Wraps met kofta kebabs”