Een erg simpel, maar toch ook erg lekker recept om te maken voor de lunch, een broodje gezond. Maar wat maakt een normaal broodje gezond nog lekkerder, juist zelf gebakken zuurdesem brood. Een Zuurdesem gezond! Vroeger maakte ik dit vaak thuis in het weekend en tijdens mijn opleiding at ik ook vaak een broodje gezond. Maar niets overtreft een broodje gezond op zelfgebakken brood.

Het snijden van tomaten kan een vervelend werkje zijn als je messen niet goed scherp zijn, als je meer wilt weten over hoe scherpe messen je leven beter en veiliger kunnen maken lees dan mijn blog over Werken met scherpe messen.
Al je geïnteresseerd bent in het bakken van je eigen brood of zuurdesem brood raad ik je aan om een Brood rijsmand aan te schaffen, dit maakt het laten rijzen van het brood erg gemakkelijk en het krijgt meteen een leuke vorm. Ik ben erg tevreden met de aanschaf van mijn rijsmand en bak op dit moment iedere week een a twee keer per week brood.
Wat ook een erg lekkere combinatie is een zuurdesem boterham met Huisgemaakte hummus en kaas er op, een klein beetje peper en zout op de hummus en smullen maar.
Zuurdesem gezond
Ingrediënten
- 4 plakken zuurdesembrood
- 2 tomaten
- 4 plakjes Parma ham
- kaas
- komkommer
- sla
- 1 ei
- mayonaise
Instructies
- Kook het ei medium hard, dit doe je door het ei in het water te plaatsen als het kook en het dan 9 minuten laten koken.
- Snij ondertussen de tomaat en de komkommer in plakjes en schaaf de kaas.
- Rooster de plakken zuurdesem brood.
- Nadat je brood geroosterd is smeer je een laag mayonaise op de plakken brood en belegd je ze met tomaat, kaas sla, komkommer en de Parma ham.
- Als het ei gekookt is snij je deze in plakjes en leg je de plakjes als laatste topping op het brood.