Gebakken home-made Breadsticks

Home-made krokante Breadsticks

We eten graag zelfgemaakte soep zoals onze zelfgemaakte Franse uiensoep. En daar bakken we eigenlijk altijd wel wat lekker bij. De ene keer maken we een naanbroodje, een andere keer Turks brood en sinds kort ook breadsticks. Deze Home-made krokante breadsticks waren zomaar een probeersel waarvan ik dacht misschien lukt het en misschien ook niet. En het is zo goed gelukt dat het nu op de website staat.

Het is wel zo dat dit het meest basic recept is. Voor soepen die van zichzelf veel smaak hebben zoals bijvoorbeeld wortelsoep kan het heel erg lekker zijn om door het deeg van de breadstick kruiden heen te kneden. Denk aan kruiden zoals kurkuma, komijn of totaal iets anders wat jou lekker lijkt. Heb jij nog een goed idee voor de kruiden die je lekker lijkt in deze Home-made krokante breadsticks, laat het ons weten in de reacties!

In de oven gebruiken wij altijd deze siliconen bakmat, dit zorgt er voor dat je bakblik schoon blijft, hierdoor heb je minder schoonmaak werk. Siliconen is erg nonstick, daardoor kun je ze gemakkelijk schoonmaken met de afwas.

Eet smakelijk,
-xxx- The Wiccan Sous-Chef

Breadsticks

We eten graag zelfgemaakte soep zoals onze zelfgemaakte Franse uiensoep. En daar bakken we eigenlijk altijd wel wat lekker bij. De ene keer maken we een naanbroodje, een andere keer Turks brood en sinds kort ook breadsticks. Deze Home-made krokante breadsticks waren zomaar een probeersel waarvan ik dacht misschien lukt het en misschien ook niet. En het is zo goed gelukt dat het nu op de website staat.
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Westerse keuken
Trefwoord bloem, gist, kaas, knoflook, olijf olie, suiker
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 7 gram droge gist
  • 1 teaspoon kristalsuiker
  • 1 teaspoon zout
  • 200 milliliter warm water
  • 2 tablespoons Olijfolie plus extra voor het bestrijken van de breadsticks
  • 2 knoflooktenen
  • ±15 gram geraspte kaas

Instructies

  • Meng het water met de droge gist en laat even rusten.
  • Doe ondertussen de bloem, suiker en zout in een kom en meng door elkaar.
  • Schenk het gistwater en de olijf olie bij de bloem.
  • Meng de ingrediënten totdat het een samenhangend mengsel is.
  • Kneed het met de handpalmen goed door. Als het deeg te nat is om te kneden voeg dan wat bloem toe.
  • Leg het deeg in een schone kom en dek af met een deksel of een bord. Laat het daar 15 minuten of langer rijzen.
  • Verdeel het deel in ongeveer 15 gelijke stukken en rol ze uit.
  • Leg de net gemaakte breadsticks op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 10 minuten rusten.
  • Verwarm nu de oven op 175 graden.
  • Bestrijk de breadstick met de olijfolie, verdeel de knoflook en de kaas erover.
  • Bak de breadstick in ±15 min tot ze lichtbruin zijn.
  • Eet smakelijk
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept