De Ingrediënten van de Pumpkin spices

Pumpkin spices

In Nederland is het lastig om bij de gemiddelde supermarkt een potje pumpkin spices te kopen. Dit komt voornamelijk omdat pumpkin spices een echte Amerikaanse smaak is. Het wordt wel steeds populairder in Nederland en daarom ook dit recept. Zodat je het zelf kan maken.

De Ingrediënten van de Pumpkin spices
De Ingrediënten van de Pumpkin spices

Wij gebruiken onze pumpkin spices altijd in de pumpkin spices fudge. Maar deze kruidenmix is natuurlijk ook voor tal andere baksels te gebruiken. We variëren vaak met de hoeveelheid van de ingrediënten, hierdoor smaakt het iedere keer net een beetje anders.

Als je een spicesgrinder of een grote vijzel hebt kun je de kaneel, kruidnagel, piment en nootmuskaat zelf malen. Als dit niet het geval is kun je de ingrediënten beter gemalen kopen. Stukjes gedroogde gember is niet erg handig voor dit recept.

Veel van deze ingrediënten zijn bij de supermarkt erg duur, vaak kun je bij kleinere winkels of toko`s grotere verpakkingen kopen die in verhouding veel goedkoper zijn. Mocht je dit vaker willen maken raad ik je dit ook zeker aan.

Wij bewaren de kruiden altijd in deze glazenpotjes, deze zijn goed afsluitbaar, hierdoor blijven de kruiden langer smaakvol.

Pumpkin spices zelf maken

Het leuke aan pumpkin spices zelf maken is dat je precies er in kan doen wat je zelf lekker vind.
Gang Kruidenmixen
Keuken Westerse keuken
Trefwoord gember, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, piment
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 6 tablespoons gemalen kaneel
  • 4 teaspoons gemalen gember
  • 4 teaspoons gemalen nootmuskaat
  • 3 teaspoons gemalen kruidnagel
  • 2 teaspoons piment

Instructies

  • Maal als eerste de harde ingrediënten in een vijzel of spice grinder.
  • Combineer de gemalen ingrediënten in een pot die luchtdicht afgesloten kan worden en mix het geheel goed door elkaar.

Notities

Veel kruiden en specerijen verliezen snel hun smaak als ze gemalen zijn. Indien je bepaalde kruiden niet veel gebruikt kun je vaak beter ongemalen kruiden kopen en zelf malen met een spicegrinder of vijzel
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept