Een heerlijke vegetarische variatie op een marinade die vaak word gebruikt voor vlees of gevogelte. Barbecue tofu met broccoli en bulgar is een gerecht wat we graag eten als we weer zin hebben in het barbecue zomer gevoel. Dit gerecht is eigenlijk heel simpel het is namelijk gebaseerd op onze Scherpe Barbecue Glaze.

Wat de groente betreft kun je hier eindeloos mee combineren. Dit gerecht combineert namelijk erg goed met bijvoorbeeld sperziebonen, broccoli of gegrilde pompoen uit de oven.
Mocht je deze week geen zin hebben in Barbecue tofu met broccoli en bulgar kun je dit recept natuurlijk gewoon met kip maken, dit is namelijk ook om te smullen. Mijn advies zou zijn om de kip in reepjes van 2,5 centimeter te snijden. Daarna in de barbecue marinade lekker een uur of twee laten marineren. En dan de kip in de marinade in de oven, ongeveer zoon 20 minuten op 200 graden en dit kip is mooi gaar.
Hieronder vind je het recept van de barbecue glaze. Deze marinade kun je erg goed gebruiken voor gevogelte, vlees, tofu of als je saus voor op een pizza.
Barbecue Glaze
Ingrediënten
- 70 gram tomatenpuree
- 2 tablespoon apple cider vinegar
- 2 tablespoon donkere basterdsuiker of honing
- 2 tablespoon soja saus
- 2 tablespoon sesam olie
- 2 teaspoon gerookte paprikapoeder
- 1/4 teaspoon chilipoeder
- 2 teaspoon knoflookpoeder
Instructies
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pan.
- Roer alles goed door elkaar met een garde.
- Verwarm het geheel kort (2-4 minuten) zodat het goed met elkaar vermengt is en roer het door.
In het recept van de barbecue tofu met broccoli gebruik je dus het recept van de barbecue glaze.
In de oven gebruiken wij altijd graag deze siliconen bakmat, dit zorgt er voor dat je bakblik schoon blijft, hierdoor heb je minder schoonmaak werk. Siliconen is erg nonstick, daardoor kun je ze gemakkelijk schoonmaken met de afwas.
Barbecue tofu met broccoli
Ingrediënten
- 400 gram Tofu
- Barbecue glaze
- 500 gram Broccoli
- bulgur
Instructies
- Haal de tofu uit de verpakking en snij de tofu in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
- Leg de plakken tofu naast elkaar op een stuk keukenrol of uitwasbare bamboe keukendoek. Leg ook een stuk keukenrol of uitwasbare bamboe keukendoek er boven op. Leg nu iets op de stukken tofu zoals een snijplank met een paar dikke keukenboeken erop.
- Terwijl de tofu aan het uitlekken is maak je de barbecue glaze in een glazen schaal waar de tofu in past.
- Zodra je klaar bent met het maken van de saus kun je de stukken tofu erin leggen. Laat de tofu minimaal 30 minuten marineren langer is altijd beter.
- Verwarm de oven voor op 200°C en zet de glazen school voor 30 minuten in de oven.
- Terwijl de tofu in de oven zit, kook je de bulgur zoals vermeld staat op de verpakking en snij en kook je de broccoli afhankelijk van de grootte waarin je de roosjes snijd. Hoe groter de roosjes hoe langer de kooktijd.
- Haal de tofu uit de oven en giet de bulgur en de broccoli af.
- Serveer het geheel op een plat bord.
- Eet smakelijk