Het is een tijd dat we het recept voor Karamel fudge hebben gepubliceerd en omdat we er veel leuke reacties ophebben gekregen hebben we nu dit recept voor jullie. Marbled chocolade fudge, perfect voor de echte zoetekauw die van chocolade en karamel houd.

Als je met hete suiker werkt is het onwijs belangrijk om de temperatuur in de gaten te kunnen houden. Hete suiker verbrand makkelijk en is dan erg lastig om uit de pan te verwijderen. In het geval van het maken van fudge is dit net zo lastig. Er zijn keren in het verleden geweest dat ik dacht om even snel fudge te maken. Natuurlijk was ik dan ook bezig met de afwas of alvast dingen voor het avondeten voorbereiden. Ik adviseer doe dit niet. Een enkele keer lukte het mij om het even snel tussendoor te doen. Maar helaas gebeurde het vaker dat ik een zeer stinkende pan aan het schoon schrobben was.
Als de fudge niet warm genoeg word dan blijf hij erg zacht. Dat is ook ontzettend lekker om van te snoepen, maar niet helemaal de bedoeling. Helaas is mij dat wel een paar keer overkomen. Ik ben er nu dus achter dat de fudge tussen de 110 en 116 graden kerntemperatuur moet hebben voordat het van het vuur af kan. Ik gebruik hiervoor altijd een vleesthermometer voor zo weet je continue de temperatuur van de marbled chocolade fudge.
Marbled chocolade fudge
Equipment
- Vleesthermometer
Ingrediënten
- 1 blik Gecondenseerde melk a 397 gram
- 100 gram ongezouten roomboter
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 75 gram donkere basterd suiker
- 200 gram melk chocolade
Instructies
- Hak de chocolade in kleine stukjes. Dat maakt het later makkelijker om erdoor heen te roeren.
- Neem een grote pan en doe daar de twee soorten suiker, de boter en de gecondenseerde melk in en breng het aan de kook.
- Zodra de fudge kook zet je het vuur naar middelhoog en blijf je roeren om aanbranden te voorkomen.
- Zodra je merkt dat de fudge dikker word kun je voor het eerst de temperatuur meten met een suiker- of vleesthermometer. De kerntemperatuur moet tussen de 110 graden en 116 graden zitten voordat je naar de volgende stap kunt.
- Laat de fudge 5 a 10 minuten in de pan afkoelen en voeg nu de melk chocolade. Roer de chocolade Giet nu de fudge in een bakvorm. Ikzelf gebruik een brownie bakblik met een dubbelgevouwen bakpapier erin.
- Laat de fudge afkoelen tot kamertemperatuur. Haal het dan uit het bakblik en snij met een groot scherp mes de fudge is stukjes.
- Bewaar de fudge in een doosje in de koelkast.
1 gedachte over “Marbled chocolade fudge”