De Pistoletjes met pesto en geitenkaas

Pistoletjes met pesto en geitenkaas

Tijdens het kamperen is het belangrijk om goed te eten, daarom eten wij vaak deze pistoletjes met pesto en geitenkaas. Het is een lekkere lunch die je zo in een kwartiertje hebt gemaakt. Dit komt omdat je meerdere dingen tegelijk kan doen zoals het afbakken van de broodjes, het roosteren van de pompoenpitten en het snijden van de sla en de tomaten. Dit is ook de reden waarom wij graag deze pistoletjes op de camping eten.

De ingrediënten voor de Pistoletjes met pesto en geitenkaas
De ingrediënten voor de Pistoletjes met pesto en geitenkaas

Deze lekkere pistoletjes met pesto en geitenkaas zijn makkelijk op de camping te maken met behulp van een Omnia oven. Een Omnia oven is een oven die je op een gasfornuis kan gebruiken. Doordat er onder de oven een vlamverdeler zit wordt de gehele oven gelijkmatig warm.

Omdat je de temperatuur minder goed kan regelen in een normale oven is het verstandig om wel je pistoletjes om de vijf minuten te controleren. Als je vaker gebruik maakt van de Omnia oven word je er vanzelf beter in.

Als ik de pistoletjes afbak in de Omnia oven dan bak ik ze meestal voor tien minuten op middelhoog vuur. Ik controleer wel iedere vijf minuten hoe de pistoletjes er uit zien zodat ze niet verbranden. De pompoenpitten rooster ik voor een minuut of twee in een koekenpan, dit zorgt ervoor dat de smaak net iets meer uitkomt ten opzichte van de niet geroosterde pompoenpitten. Nadat de pompoenpitten geroosterd zijn snij ik de sla en de tomaten. Hierna zijn de pistoletjes meestal klaar met bakken. Wel oppassen met het deksel van de Omnia, deze is erg heet! Haal de pistoletjes uit de oven en snij de pistoletjes open. Laat de pistoletjes even af koelen en beleg ze met de ingrediënten in de volgende volgorde, eerst de pesto, daarna de sla, de geitenkaas, de tomaten en als laatste de pompoenpitten.

Hierna kun je heerlijk genieten van je zelfgemaakte pistoletjes met pesto en geitenkaas!

Pistoletjes met pesto en geitenkaas

Gang Lunch
Keuken Westerse keuken
Trefwoord pesto
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 pistoletjes

Ingrediënten

 • 4 afbak pistoletjes
 • Een potje groen pesto
 • 50 gram pompoenpitten
 • ijsbergsla
 • 8 cherry tomaatjes
 • 1 rolletje geitenkaas

Instructies

 • Bak de pistoletjes af zoals op de verpakking beschreven staat. In de omnia oven doe ik ze meestal 10 minuten op middel hoog vuur, controleer wel iedere vijf minuten hoe de broodjes er uit zien
 • Rooster de pompoen pitten in een koekenpan.
 • Snij de cherry tomaatjes in kwarten over de lange zijde.
 • Zodra de pistoletjes gebakken zijn snij je deze open en smeer je eerst op een kant een lepel groene pesto.
 • Beleg daarna het pistoletje met de sla, geitenkaas, cherry tomaatjes en de geroosterde pompoenpitten.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept