De licht pittgie Guacamole

Licht Pittige Guacamole

Een Licht Pittige Guacamole smaakt altijd goed bij een mexicaan recept. Maar wist je dat je hier ook een perfect hapje mee kunt maken. Neem een volkoren wrap en besmeer deze met Guacamole, doe hier een klein gesneden ijsbergsla op en een gesnipperde rode ui. rol de wrap op en snij deze in plakjes. Een ideaal hapje om mee te variëren op het volgende feestje. Je kunt hem ook nog van tevoren klaar maken waardoor het geen extra stres veroorzaakt.

Deze Licht Pittige Guacamole eten wij altijd bij Wraps met geroosterde kikkererwten en Black Bean Burrito Bowl een lekkere smaak variatie bij deze gerechten. Het liefste maken wij onze guacamole met verse ingrediënten. Het sap van een verse citroen is toch lekkerder dan uit concentraat. Net zo als dat ver korianderblad ook frisser smaakt dan de gedroogde variant. Gelukkig zijn al deze ingrediënten gemakkelijk te vinden in de supermarkt tegenwoordig.

Ook hebben we gemerkt dat vers gemalen komijn zaad veel meer smaak en aroma heeft dan gemalen komijnzaad. Dit betekend natuurlijk wel dat je zelf met een vijzel aan de slag moet. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt, is dat ook geen moeite meer

De ingrediënten voor de Guacamole
De ingrediënten voor de Guacamole

In dit recept, net zo als vele andere maken wij altijd gebruik van deze maatcups van Joseph Joseph. Hierdoor gebruiken wij altijd dezelfde hoeveelheid. Ik vind ze erg prettig werken en zou ze daarom ook zeker aanraden voor iedereen die geregeld kook en houd van duidelijk maatgeving.

Licht Pittige Guacamole

Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord avocado, citroensap, komijn, korianderblad, korianderzaad, peper
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rijpe avacado
  • 1 rode ui
  • 4 cherry tomaten
  • 1 teaspoon komijnzaad
  • 1 teaspoon korianderblad
  • 1/2 chilimilange
  • 2 teaspoon citroensap
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwijder de schil en de pit van de avocado. Pureer de avocado met een vork tot dat er nog een aantal stukjes inzitten.
  • Snipper de ui fijn en snij de tomaten in kleine blokjes.
  • Maal de komijn in een vijzel tot een fijn poeder, je kunt hier ook gemalen komijn voor gebruiken.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng dit goed door elkaar.
  • Voeg naar smaak extra zout of citroensap toe.

KokenKoken

1 gedachte over “Licht Pittige Guacamole

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept