Eens in de zoveeltijd hebben wij een enorme zin in de smaak van barbecue saus, na heel wat te proberen is dit uiteindelijk onze lekkerste Scherpe Barbecue Glaze!
Dit algemene recept voor barbecue glaze, je kunt deze glaze gebruiken voor het marineren van kip voor de barbecue, of voor als je kip gaat bereiden in de oven. Daarnaast smaakt deze glaze ook erg goed op pulled pork of als marinade voor je tofu. Binnenkort publiceer ik hier de recepten voor!
De barbecue kip smaakt erg goed op een heerlijk zelfgemaakte barbecue pizza. Lekker met champignons, rode ui en paprika.

Hier alvast een voorproefje voor de pizza met de barbecue kip! Dit recept komt binnenkort ook op de site er bij. De kip die op deze pizza zit is gemarineerd met onze Scherpe Barbecue Glaze.
Deze heerlijke scherpe barbecue glaze hoef je natuurlijk niet alleen te beperken tot een marinade. De glaze is ook geweldig te gebruiken als een saus bij je Huisgemaakte Friet.
De barbecue saus is in de koelkast minimaal een week goed houdbaar, dit komt door het hoge suiker en azijn gehalte. Wil je er zeker van zijn dat je de barbecue saus nog kan gebruiken over een maand dan kun je hem het beste in de vriezer doen. Als je de barbecue glaze wilt bewaren doe dit dan in goed afsluitbare vershoudbakjes.
Barbecue Glaze
Ingrediënten
- 70 gram tomatenpuree
- 2 tablespoon apple cider vinegar
- 2 tablespoon donkere basterdsuiker of honing
- 2 tablespoon soja saus
- 2 tablespoon sesam olie
- 2 teaspoon gerookte paprikapoeder
- 1/4 teaspoon chilipoeder
- 2 teaspoon knoflookpoeder
Instructies
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pan.
- Roer alles goed door elkaar met een garde.
- Verwarm het geheel kort (2-4 minuten) zodat het goed met elkaar vermengt is en roer het door.