Er zijn veel verschillende soorten coleslaw met veel verschillende groenten erin. De basis van een coleslaw is een fijngesneden wittekool met een dressing van mayonaise. Vaak zit er behalve kool ook andere groenten in een coleslaw. Zo moet je denken aan rode kool, wortel, ui en spitskool. Met deze ingrediënten maak je de knapperige vegan coleslaw.
Ik heb voordat we dit recept bedachten vaak coleslaw geprobeerd. De coleslaw die ik als bijgerecht kreeg in restaurants vond ik vaak smakeloos of had ik het idee dat ik op slecht gelukte appeltaart zat te eten vanwege de appelstukjes en rozijnen.
Maar onze eigen gemaakte knapperige vegan coleslaw is alles behalve dat. Dat komt natuurlijk ook omdat er geen appel of rozijn in zit. De twee verschillende soorten kolen in combinatie met de wortel is echt ontzettend lekker. En dan vooral als de coleslaw in de koelkast heeft gestaan want daardoor worden de kolen dan net iets zachter, maar blijft de wortel nog knapperig.

Voor het klein maken van de wortel gebruiken wij vaak onze Bosch staafmixer, Bij deze staafmixer zit een foodprocessor accessoire die erg gemakkelijk de wortel in kleine stukjes snijd.
Deze Vegan coleslaw is erg lekker om te eten bij Huisgemaakte friet.
Coleslaw
Ingrediënten
- 200 gram wortelen
- 150 gram wittekool
- 150 gram rodekool
- 2 teaspoons mosterd
- 1 tablespoon apple cider vinegar
- 2 tablespoon vegan mayonaise
Instructies
- Rasp de wortelen op een fijne rasp of gebruikt een foodprocessor om het fijn te hakken.
- Snij de rode en de wittekool doormiddel en schaaf er met een dun schiller sliertjes af.
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een grote schaal en mix deze goed door elkaar.
- Voeg de groente toe aan de dressing en roer het geheel door zodat alles bedekt is met de dressing.
- Voor de lekkerste coleslaw laat je het geheel een uurtje in de koelkast staan.
Ziet er superlekker uit! Ga ik zeker proberen!