Huisgemaakte friet

Huisgemaakte friet is in mijn mening vele malen lekkerder dan diepvries friet, en tenzij je het geluk hebt dat er een goede frietboer in je woonplaats bevind is Huisgemaakte friet de beste optie.

Het grootte voordeel van zelf friet maken is dat je zelf kan bepalen wat voor frietjes je maakt. Zo kan je dikkere “Vlaamse” frieten, of dunne “Franse” frietjes maken. Je kan ze schillen, of lekker met de schil bakken. Er zijn tal aan mogelijkheden!

Wij kopen altijd drie kilo aardappelen en bakken de friet voor en vriezen het in. Zo hebben wij altijd lekkere frietjes in huis! Voor het bakken van de friet gebruiken wij deze Friteuse.

Wat trouwens erg goed smaakt bij huisgemaakte friet is zelfgemaakt stoofvlees het is helemaal niet moeilijk om zelf stoofvlees te maken. Binnen kort zal ik hier een recept van publiceren!

Wij hebben wel gemerkt dat je erg goed moet opletten wat voor vet je gebruikt. Bij oud vet bakken de frietjes minder mooi, er zit ook veel verschil in het bakken in dierlijk vet en plantaardig vet. Probeer de verschillende soorten uit en laat ons weten wat jij het lekkerste vindt.

Huisgemaakte friet

Zelf friet maken is veel minder werk dan vaak gedacht word, maar het is zo veel lekkerder dan diepvries friet. Een ander groot voordeel van zelfgemaakte friet is dat je zelf kan kiezen hoe dik je frietjes zijn!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Westerse keuken
Trefwoord aardappelen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen

Ingredi├źnten

  • 500 gram aardappelen

Instructies

  • Verwijder grond van de aardappelen en was de aardappelen eerst goed.
  • Snij de aardappelen in gelijke grote frietjes, hierdoor zullen ze ook gelijkmatiger bakken.
  • Was de aardappelen nadat je ze gesneden hebt nogmaals, pas op dat je de frieten niet breekt.
  • Frituur de aardappelen op 140 graden in kleine porties voor 6 a 8 minuten. Bij het frituren in kleine porties zakt de temperatuur van het frituurvet minder naar beneden waardoor de friet minder vet op neemt tijdens het bakken.
  • Laat de frieten afkoelen op een keuken papier, het keuken papier zorgt er voor dat het overtollige vet niet op de frieten blijft liggen.
  • Bak de frieten af op 180 graden voor 5 a 7 minuten ligt bruin.
KokenKoken

4 gedachten over “Huisgemaakte friet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept