Het leuke aan koekkruiden zelf maken is dat je precies er in kan doen wat je zelf lekker vind. Hierdoor kan je de kruiden precies afstellen op jou smaak en worden jou koeken en cakes net iets specialer.

Als je een spicesgrinder of een grote vijzel hebt kun je de kaneel, kruidnagel, korianderzaad, kardemom en steranijs zelf malen. Als dit niet het geval is kun je de ingrediënten beter gemalen kopen.
Veel van deze ingrediënten zijn bij de supermarkt erg duur, vaak kun je bij kleinere winkels of toko`s grotere verpakkingen kopen die in verhouding veel goedkoper zijn. Mocht je dit vaker willen maken raad ik je dit ook zeker aan.
Wij gebruiken onze koekkruiden altijd in Vegan bananenbrood we variëren vaak met de hoeveelheid van de ingrediënten, hierdoor smaakt het iedere keer net een beetje anders.
Wij bewaren de koekkruiden altijd in deze glazenpotjes, deze zijn goed afsluitbaar, hierdoor blijven de kruiden langer smaakvol.
Koekkruiden
Ingrediënten
- 8 teaspoon gemalen kaneel
- 2 teaspoon gemalen kruidnagel
- 1 teaspoon gemalen korianderzaad
- 1 teaspoon gemberpoeder
- ¾ teaspoon gemalen kardemom
- 1 teaspoon gemalen steranijs
- 1 teaspoon gemalen nootmuskaat
Instructies
- Maal als eerste de harde ingrediënten in een vijzel of spice grinder.
- Combineer de gemalen ingrediënten in een pot die luchtdicht afgesloten kan worden en mis het geheel goed door elkaar.
1 gedachte over “Koekkruiden zelf maken”