Het bananenbrood

Vegan bananenbrood met een drie verschillende twists

Sinds kort maken wij bijna iedere week een variatie van dit vegan bananenbrood. Hieronder lees je het basis recept, maar ik zal je alvast wat variatie tips geven waarmee je het recept net iets spannender maakt.

Banen in een schaal

Chocolade Swirl

Doe de helft van het beslag in de bakvorm en laat de andere helft in de beslagkom zitten. Mix 1 tablespoon cacao poeder en 1 tablespoon suiker door het beslag. Giet dit deel van het beslag ook in de bakvorm en ga verder zoals in het recept staat aangegeven.

Blauwe bessen

Mix 150 gram verse blauwe bessen door het beslag van het vegan bananenbrood en ga verder zoals in het recept staat aangegeven.

Walnoten

Hak de walnoten in grove stukken en voeg deze toe in het belag voor je het in de bakvorm giet. Doe als decoratie nog een aantal walnoten boven op het bananenbrood voordat je hem in de oven zet.

In dit recept gebruiken wij altijd onze zelfgemaakte koekkruiden hierdoor kunnen we het bananen brood precies de smaak geven die wij graag hebben. Het recept van koekkruiden vind je hier.

Als je gebruikmaakt van een siliconen cakevorm is het invetten van de vorm niet nodig, je kunt dan ook het velletje bakpapier weglaten.

Om de hoeveelheden af te meten in het recept gebruiken wij altijd deze Joseph Joseph Nest Maatcupjes.

Deze maatcupjes bergen compact op en klikken in elkaar zodat ze niet door je lade gaan zwerven.

Invriezen

Wij vriezen ons bananenbrood altijd in. We halen het altijd een nieuw bakje uit de vriezer als de vorige op is. Hiervoor gebruiken we altijd vershoudbakjes.

Vegan bananenbrood

Een van onze favorieten dingen om mee te ontbijten, bananenbrood. Het is makkelijk te maken en het blijft een week goed als je het lucht dicht afsluit. Hier door is het ideaal om op zondag te maken voor de aankomende week.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Westerse keuken
Trefwoord veganistisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 10 Plakjes

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen groot
  • 150 gram volkoren meel
  • 1 tablespoon koekkruiden
  • teaspoon bakpoeder
  • ½ teaspoon baking soda
  • 25 milliliter Olijfolie
  • 25 milliliter water
  • 25 gram kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm van ca. 20 centimeter in met (plantaardige boter) of bedek hem met een velletje bakpapier. Indien je een siliconen bakvorm gebruikt is dit niet nodig.
  • Prak 2 bananen nu met een vork fijn en mix de suiker en de olie erdoor.
  • Meng de bloem, bakpoeder, baking soda en de koekkruiden door elkaar.
  • Schep dit voorzichtig door de geprakte bananen met olie en suiker.
  • Hak de walnoten met een grof mes fijn en schep dit door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm.
  • Snij de overgebleven banaan in plakjes of over de lengte doormidden en verdeel bovenop het beslag.
  • Zet de cake ca. 40 minuten in de oven tot deze gaar is. Test dit met een satéprikker, als deze schoon uit de cake komt is hij gaar.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept