De Couscous salade

Couscous salade

Een heerlijke Couscous salade die je gemakkelijk kan klaarmaken in een half uurtje. Ideaal voor bij de lunch of voor bij een barbecue. Wij eten deze salade geregeld als lunch in de weekenden als we geen zin hebben in brood, daarvoor is deze salade ideaal.

In deze salade heb je een brede smaken combinatie, dit maakt hem ook zo lekker. De olijven geven een zilte toon aan de salade, de peper zorgt voor een beetje pit en de wortel voor een lekkere crunch samen met de komkommer.

De ingrediënten van de couscous salade
De ingrediënten van de couscous salade

Zeker met veel snijwerk is het belangrijk dat je messen goed scherm zijn. Wist je dat je sneller in je handen snijd met een bot mes dan met een scherp mes, als je hier meer over wilt weten kun je hier verder lezen: werken met scherpen messen.

Verschil tussen feta en witte kaas

De salade met verse feta vind ik er lekker. Als je de feta in de winkel haalt moet je goed op letten wat voor feta je koopt er zit namelijk veel verschil tussen de verschillende soorten “Witte kazen”. Er is namelijk Europese regelgeving over wat wel en wat niet feta mag heten. Binnen Europa mag feta alleen feta heten als het geproduceerd is in Griekenland en minimaal 70% schapenmelk bevat, daarnaast mag het ook maximaal 30% geitenmelk bevatten.

Kazen die niet voldoen aan deze eisen mogen hun kaas niet feta noemen. In de winkel worden de andere kazen dus vaak gelabeld als witte kaas of mediterrane kaasblokjes. Zo, dat is weer een leuk voedsel weetje voor je.

Verse feta heeft vaak een sterkere en intensere smaak dan vacuüm gesealde feta. Dit komt door de verschillende factoren. Vacuüm gesleede feta kan ouder zijn, maar heeft ook een langere houdbaarheid. Zelf ben ik ook geen grote fan van gekruide feta. Hiermee bedoel ik dus de feta die in olie en kruiden word bewaard. In mijn mening gaat de smaak van de feta hier in verloren.

Couscous salade

Gang Hoofdgerecht
Keuken Westerse keuken
Trefwoord couscous, feta, salade, tomaat
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 bouillon blokje
  • 140 gram couscous
  • water
  • 200 gram feta
  • 1 punt paprika
  • 5 cherrytomaten
  • 2 wortels
  • 1/4 komkommer
  • olijven
  • 1/4 spaanse peper
  • basilicum ter garnering

Instructies

  • Kook het water en verkruimel hier het bouillon blokje in zorg dat het bouillon blokje goed is opgelost in het water. (Kijk op de couscous verpakking voor de hoeveelheid water.)
  • Doe de couscous in het gekookte water en dek het af. Laat de couscous vijfminuten rusten en roer daarna door met een vork zodat het luchtig word.
  • Schil de wortels en de was de komkommer, cherrytomaten, paprika en de peper.
  • Snij de komkommer, paprika, cherrytomaten, feta wortels, en de peper in blokjes, wacht tot de couscous is afgekoeld en doe alle ingrediënten bij elkaar in een schaal en meng door elkaar.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept