Gekruide hash browns

Ik word altijd blij als ik thuis aan het werk ben en de Wiccan Sous-Chef gekruide hash browns aan het maken is. Je ruikt het heel snel in huis en dan is het nog even wachten tot de pauze begint. Deze Gekruide hash browns smaken heerlijk met een klein beetje Sriracha en wat mayonaise, dit geeft een lekker pittige maar toch romige combinatie.

De ingrediënten voor de hashbrowns
De ingrediënten voor de hash browns

Het is wel even wat werkt om de hash brows te maken, dit komt omdat je alles moet raspen en aardappelen zijn natuurlijk best hard. Gelukkig levert dat harde werk iets heel lekkers op.

Hash browns worden in Engeland en America ook als ontbijt gegeten, hash browns is een afkorting van Hashed browned potatoes. Het woord hash is afgeleid van het Franse woord hacher dat hakken betekent. In de Nederlandse taal zie je dit terug in het woord hachee. Hashed browned potatoes betekent dus letterlijk ‘gehakte gebakken aardappels’.

Traditioneel worden er niet veel kruiden toegevoegd aan hash brows, dit is ook niet heel gek als het geserveerd word als een ontbijt gerecht, maar hier kun je natuurlijk mee variëren. Zelf eten we deze gekruide hash browns als lunch, ik zou ze ook voor ontbijt lusten maar dat is mijn Sous-Chef geen groot fan van.

Voor dit gerecht een goede degelijke rasp toch eigenlijk wel een must. We hebben door de jaren heen enkele verschillende raspen gebruikt en wat ik erg belangrijk vind, is dat de rasp goed schoon te maken is. Bij sommig raspen kun je namelijk niet goed binnen in schoon maken en dat is erg onhandig.

Gekruide Hash Browns

Gang Lunch
Keuken Amerikaans, Westerse keuken
Trefwoord aardappelen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 medium aardappelen
  • 1 medium ui
  • 1/4 cup bloem
  • 1 ei
  • 1 tablespoon knoflook
  • 1 teaspoon uienpoeder
  • 1 teaspoon paprika poeder
  • Pepper en zout naar smaak
  • Optioneel: 1 rode biet

Instructies

  • Schil en rasp de aardappelen en eventueel de rode biet. Spoel de geraspte aardappelen en eventueel de rode biet onder stromend water totdat het water weer helder is. Knijp al het water uit de aardappelen en doe het in een grote schaal.
  • Snipper de ui fijn en voeg die aan de aardappelen toe. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix dit met een grote lepel of een spatel.
  • Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olie. Voeg, zodra de olie warm is, een grote lepel aardappelmix toe aan de pan. Duw de hash brown iets plat zodat het makkelijker omdraaien is.
  • Bak de hash browns aan beide kanten bruin en serveer direct met mayonaise en pittige saus.
  • Eet smakelijk
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept