Vegetarische lasagne

Een van onze favorieten gerechten in de zomer is lasagne, vegetarische lasagne. We vinden het heerlijk om in de zomer met net geoogste tomaten te verwerken tot onze heerlijke pasta/lasagne saus. Hierbij voegen we dan ook wortelen en paprika uit eigen tuin toe. Een heerlijke maaltijd uit eigen tuin.

De ingrediënten voor de vegetarische lasagne
De ingrediënten voor de vegetarische lasagne

Een paar weken terug zijn we in een tweedehands winkel een pasta machine tegen gekomen, de prijs van het apparaat was maar 4,50. toen we thuis waren hebben we de pasta machine eerst goed schoongemaakt en daarna hebben we pasta deeg gemaakt volgens ons recept Huisgemaakte pasta. Het uitrollen van de pasta bladen was nu een heel stuk makkelijker en doordat je ook twee verschillende rollers heb voor tagliatelle en spaghetti heb je altijd uniforme pasta!

Als we bladen maken voor de lasagne rol ik ze tot stand vijf (van de zeven). Ik rol het altijd eerst door stand een, daarna drie en als laatste door stand vijf. De verschillen tussen twee standen zijn zo minimaal dat ik er altijd er een oversla. Door de nummerindex op de rollers kun je de pasta dus de dikte maken die je zelf het lekkerste vind, en als je dit eenmaal weet kun je het ook gemakkelijk namaken. Zo maak je keer op keer de lekkerste vegetarische lasagne.

In dit recept maken wij gebruik van zelfgemaakte pasta, het recept hiervoor kun je hier: Huisgemaakte pasta vinden.

Als je geen zin hebt om te wachten tot dat er een pasta machine in de tweedehands bij je in de buurt komt kun je er altijd een nieuwe kopen past machine kopen van bijvoorbeeld bol.com.

Vegetarische lasagne

Gang Hoofdgerecht
Keuken Westerse keuken
Trefwoord champignon, paprika, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 100 gram champginons
  • 2 wortel
  • 1 punt paprika
  • 50 gram olijven
  • 200 gram geraspte kaas

Voor in de saus

  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1/4 teaspoon Rozemarijn
  • 1/4 teaspoon Tijm
  • 1/2 teaspoon Oregano
  • 1/2 teaspoon Bsilicum
  • 1/2 teaspoon Petersselie
  • Zout en peper

Zelf gemaakte pasta

  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • Scheutje olijfolie

Instructies

  • Doe de tomaten blokjes en de tomaten puree in een steelpannetje op laag vuur.
  • Maal de kruiden in een vijzel fijn en snij de knoflook fijn. Voeg dan de kruiden toe aan de tomatensaus. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
  • Maak de lasagne volgens het recept (of gebruik lasagne bladen)
  • Snij de wortel doormidden en daarna in plakjes
  • Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snij deze in blokjes
  • Snij de champignos in plakjes
  • Bak je groente, begin met de wortelen en de ui, deze moeten het langste bakken, voeg hierna de champignos en de punt paprika toe.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bij het maken van de lasagne beginnen wij met een laag saus hier op doen we de eerste laag pasta bladen. Hierna doen we saus, groente bladen. Dit herhalen we tot we geen bladen meer hebben. Boven op hoort natuurlijk de kaas.
  • Bak de lasagne in de oven tot de kaas bruin begint te worden.
KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept